Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δωρεάν διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για 165.000 Νοικοκυριά

Ανακοινώηκε από το υπουργείο Εργασίας το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους 2014-2020» το οποίο θα περιλαμβάνει δωρεάν διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και υπηρεσίες κοινωνικής επανένταξης και θα απευθύνεται σε 165.000 άτομα που αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα συνολικού ύψους 330 εκ ευρώ υποβλήθηκε στο «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (TEBA ή FEAD) και εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης παρέμβασης του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας, μέσω της διασύνδεσης του με το πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα διανέμει στοχευμένα υλική βοήθεια και θα παρέχει συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης στα μέλη 62.000 νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 165.000 άτομα, καλύπτοντας το 1,7% του πληθυσμού και συμβάλλοντας κατά 36% στον εθνικό στόχο μείωσης της φτώχειας.

Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να επιτευχθεί σε τοπικό επίπεδο μέσω «Τοπικών Κοινωνικών Συμπράξεων», οι οποίες θα έχουν την ευθύνη ταυτοποίησης των ωφελουμένων και διανομής – παρακολούθησης της υλικής βοήθειας και παροχής των συνοδευτικών υπηρεσιών.

Το Υπουργείο θα στηρίξει, επίσης, τη διαμόρφωση από τους Κοινωνικούς Εταίρους ενός ενιαίου μηχανισμού συντονισμού, καταγραφής και αξιολόγησης των Δωρεών, με τη μορφή «Συστήματος Συντονισμού Δωρεών» (ΣΣΔ), μέσω των οποίων θα εξασφαλισθεί συστηματική αξιοποίηση δωρεών από πολίτες, λοιπούς φορείς και επιχειρήσεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, μετά την κατάθεση του επιχειρησιακού προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Απόρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το επιχειρησιακό πρόγραμμα που καταθέσαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Απόρων, συνολικού ύψους 330,6 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-2020, θα ενισχύσει τον Εθνικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες νοικοκυριά.
  • Αναδημοσίευση από το http://www.periodiko.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου