Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Προηγείται σταθερά ο Γιώργος Καμίνης, τι λέει η χθεσινή δημοσκόπηση της VPRC για την Αθήνα

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο του "ΕΛ.ΤΥΠΟΥ"
Οι κυριακάτικες εφημερίδες αρέσκονται στις δημοσκοπήσεις, ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Προσπαθούν μάλιστα να προσδώσουν στην έρευνα τους μια λογικοφανή ερμηνεία των όσων ζουν στην επαφή τους με τον κόσμο που χρησιμοποιούν δειγματοληπτικά.
Κι εκεί είναι που συχνά σηκώνουν ψηλά τα χέρια. Διότι σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές κάνουν το λάθος να εντάσσουν τις πολιτικές γραμμές των κομμάτων, υποψηφίους ανεξάρτητους, αδέσμευτους, ακομμάτιστους...
Δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν, ούτε τις τοπικές ανάγκες, ούτε τη σχέση εμπιστοσύνης ψηφοφόρου – υποψηφίου...
Φυσικά δεν αμφισβητούμε την επιστημονική επάρκεια, τέτοιων ερευνών, το κρατάμε ως ένδειξη, αλλά επιμένουμε στην προσωπική σχέση και προσέγγιση που είναι βέβαιο ότι θα φέρει θετικά αποτελέσματα.
Ας δούμε λοιπόν τι κατέγραψε χθες η VPRC στην έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες:
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για τις δημοτικές εκλογές που δημοσίευσε χθες οΕλεύθερος Τύπος της Κυριακής”, στην πρόθεση ψήφου προηγούνται οι Γώργος Καμίνης και Άρης Σπηλιωτόπουλος, από κοντά ακολουθεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και πίσω του ο Νικήτας Κακλαμάνης, κι ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε χαμηλότερα ποσοστά οι Βασίλης Καπερνάρος, Νίκος Σοφιανός και Νίκος Αβραμίδης, ενώ την εμφάνισή της στο εκλογικό σκηνικό της πρωτεύουσας κάνει πλέον και η υποψηφιότητα της Ιωάννας Κοντούλη.
Οι υποψήφιοι αναλυτικότερα συγκεντρώνουν:
Γιώργος Καμίνης 19,5%,
Αρης Σπηλιωτόπουλος 17%
Γαβριήλ Σακελλαρίδης 14,8%
Νικήτας Κακλαμάνης 8%
Ηλίας Κασιδιάρης 7%
Βασίλης Καπερνάρος 3,8%
Νίκος Σοφιανός 3,4%
Νίκος Αβραμίδης 3%
Ιωάννα Κοντούλη 2,2%
Γρηγόρης Βαλλιανάτος 2,2%
Πέτρος Κωνσταντίνου, Μάριος Στρόφαλης, και Ιωάννης Σακκάς παρουσιάζονται στη μέτρηση κάτω από τη μία ποσοστιαία μονάδα.
Χθες τα μεσάνυχτα έληξε η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων στο πρωτοδικείο, στιγμή που θα ξεκαθαρίσει πόσες υποψηφιότητες θα υπάρξουν πράγματι για την Αθήνα.
Ο Γρηγόρης Βαλιανάτος με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ήδη ότι θα καταθέσει υποψηφιότητα, τελικώς, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν να παρεμβαίνουν με τις απόψεις τους στα ζητήματα της Αθήνας.
Μοναδική γυναικεία υποψηφιότητα για τη δημαρχεία της Αθήνας, αυτή της πρώην επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις διπλές εθνικές εκλογές του 2012, Ιωάννας Κοντούλη. Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Π.Ν.ΟΙΚ.Α» που στην πορεία έλαβε και τη στήριξη του κόμματός της.
Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου. Αν, όπως όλα δείχνουν, απατηθεί και δεύτερη ψηφοφορία για την ανάδειξη νικητή από το μισό και πλέον εκλογικό σώμα των δημοτών της Αθήνας, αυτή θα πραγματοποιηθεί την αμέσως επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου, μαζί τις ευρωπαϊκές εκλογές 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου