Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας ο άνθρωπος

Ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία που ξεχνάνε σκόπιμα όσοι βαυκαλίζονται ότι κατεβαίνουν στις εκλογές ως υποψήφιοι για τα διάφορα όργανα του Δήμου Αθηναίων είναι το γεγονός ότι δώσαμε μια μεγάλη μάχη σε καθημερινό επίπεδο για να αλλάξουμε τις συνθήκες ζωής στην πόλη και να προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε στους κατοίκους της.
Ας το δούμε λίγο:
Η δημοτική αρχή στηρίζει σήμερα 20.000 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Δημιουργήσαμε τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, μια νέα δομή για τη στήριξη ευπαθών ομάδων με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης (14.000 μέλη), καθώς και την πρωτοποριακή Δομή Υποστήριξης Αστέγων. Παράλληλα αναβαθμίσαμε και διευρύναμε υπάρχουσες κοινωνικές δομές και προγράμματα υλικής αλλά και κοινωνικό–ψυχολογικής στήριξης σε νοικοκυριά: Αλληλεγγύη στην Οικογένεια (200 οικογένειες), Κοινωνικό Παντοπωλείο (400 νοικοκυριά), Πρόγραμμα Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (900 νοικοκυριά).
Καθημερινά προσφέρουμε φαγητό σε 1.300 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, ενώ με ευρωπαϊκούς πόρους ενεργοποιήσαμε ξανά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Επίσης, εξασφαλίσαμε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ, διασφαλίζοντας σε σταθερή βάση τα βασικά είδη διατροφής και νοικοκυριού για 8.500 συμπολίτες μας. Με τις συντονισμένες δράσεις μας δημιουργήσαμε το υπόβαθρο για το πέρασμα από τη φιλανθρωπία στην αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια.
Οι αριθμοί ίσως να μην αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι που βιώνουν στην καθημερινότητα τους όλα αυτά θα μπορούσαν να μας πουν.
Στο ανθρώπινο πρόσωπο και τη συνεχή παρουσία του Δήμου Αθηναίων, είδαν έναν φύλακα άγγελο που προσπάθησε να δώσει λύσεις.
Αυτή η φροντίδα έχει γίνει καθημερινό μέλημα μας. Σε κάθε έκφανση της ζωής. Ακόμα κι εκεί που δεν είναι εύκολο να αντιληφθείς τι συμβαίνει, αν δεν σκύψεις το κεφάλι να δεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου