Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο κ. Γιώργος Καμίνης για τα δέσποτα ζώα της Αθήνας

Τις τελευταίες μέρες έχω δεχτεί πολλές ερωτήσεις για το θέμα του κλεισίματος του καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα καταφύγια ζώων συντροφιάς καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έχω επικοινωνήσει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιαυτάρη, ζητώντας του να προχωρήσει σε τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ για τα δημοτικά καταφύγια, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν περισσότεροι αδέσποτοι σκύλοι, με όρους που δεν θα επηρεάζουν την ευζωία τους. 
Ο Δήμος Αθηναίων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτήν την τροποποίηση, καθώς έχει δεχτεί δωρεά χώρου και εγκαταστάσεων για να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγιο και η συγκεκριμένη υποδομή έχει διαμορφωθεί εξ αρχής έτσι ώστε τα ζώα να συμβιώνουν ομαδικά. Για αυτούς τους και με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των καταγεγραμμένων αδέσποτων σκύλων στην Αθήνας (μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί, σημανθεί και στειρωθεί 5.000 αδέσποτοι σκύλοι) έχουμε ζητήσει το αίτημά μας να ικανοποιηθεί επειγόντως για να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία του καταφυγίου.
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που συνάντησε ο Δήμος με το χώρο που του παραχωρήθηκε ως δωρεά, δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι δεν κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να λειτουργήσει το καταφύγιο όσο πιο σύντομα αλλά και όσο πιο ουσιαστικά γίνεται.
Ο Συνήγορος του Δημότη!
Με πρωτοβουλία μας, η Αθήνα είναι ένας από τους 19 Δήμους της χώρας που έχουν υιοθετήσει το θεσμό του Συνήγορου του Δημότη. Ήταν μια προεκλογική δέσμευση που υλοποιήσαμε και τιμούμε στην πράξη. Πριν λίγες μέρες, ο Συνήγορος του Δημότη παρουσίασε την Ετήσια Έκθεσή του. Σύμφωνα με τα περιεχόμενά της, ο Δήμος αποδέχθηκε το 72% των προτάσεων του Συμπαραστάτη, γεγονός που αποδεικνύει εμπράκτως το σεβασμό που δείχνουμε στο θεσμό και την ανεξάρτητη λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου