Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Προθεσμία μέχρι σήμερα στην κυβέρνηση από το EuroWorking Group για τις εκκρεμότητες

Προθεσμία μέχρι σήμερα το μεσημέρι έλαβε η Αθήνα από το Euro Working Group. Κι αν αυτό δεν το λένε εκβιασμό αναρωτιόμαστε πώς το λένε… Επιπλέον πώς αλήθεια μιλάνε για… νίκη στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δείτε ποιες έναι οι εκκρεμότητες με τις οποίες πρέπει να έχουν ξεμπερδέψει μέσα σε λίγες ώρες…

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί το "πράσινο φως" από τους θεσμούς μέσω επιστολής που θα στείλουν, για να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δις. ευρώ.

Το πρώτο πράσινο φως από το Euroworking group δεν είναι και το τελικό για την εκταμίευση αλλά ανοίγει τον δρόμο για τις διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Σλοβακία κ.α που χρειάζονται ψηφοφορία για να εγκρίνουν οποιαδήποτε εκταμίευση.



Οι εκκρεμότητες

Στα ανοιχτά θέματα περιλαμβάνονται η ιδιωτικοποίηση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, η μεταφορά 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, η αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για μεγάλους καταναλωτές αλλά και οι καθυστερήσεις στην μεταρρύθμιση της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

  • Πηγή: http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου