Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Δέκα λάθη που εμποδίζουν να αδυνατίσεις

Εάν είσαι ακόμη στη δίαιτα και δεν βλέπεις τη ζυγαριά να κατεβαίνει δες τα 10 λάθη που κάνεις και σε εμποδίζουν να αδυνατίσεις.

1. Στερείσαι τις αγαπημένες σου τροφές
Οι μελέτες δείχνουν ότι όταν στερείς τα αγαπημένα σου φαγητά επειδή κάνεις δίαιτα είναι πιο πιθανό να πέσεις με τα μούτρα και αυτό θα επιβραδύνει την απώλεια βάρους και το αδυνάτισμα. Φάε λίγη σοκολάτα ή παγωτό (μέχρι 150 θερμίδες) και νιώσε ότι δεν σου λείπει τίποτα.

2. Τρως μόνον σαλάτα
Το ότι κάνεις δίαιτα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το ρίξεις μόνον στις σαλάτες! Πολλές από αυτές παρασκευάζονται με πολλά λιπαρά, ειδικά αν προσθέσεις καρύδια, τυρί, dressing και αβοκάντο.

3. Δεν τρως ξηρούς καρπούς επειδή παχαίνουν

Κι όμως μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, να αυξήσεις το μεταβολικό σου ρυθμό και να μειώσεις τη χοληστερόλη. Οι ωμοί ξηροί καρποί περιέχουν καλά λιπαρά: τα μονοακόρεστα, που κάνουν καλό και στην καρδιά. Πρόκειται για ένα πλούσιο σνακ σε πρωτεΐνες, που θα σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτος γρηγορότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

4. Ούτε και μπανάνες τρως, κι αυτές παχαίνουν!
Θα πρέπει να τρως έξι μπανάνες καθημερινά για να δεις μία μικρή διαφορά στο βάρος – κι αυτό δεν είναι απόλυτο. Μια μέτρια μπανάνα αποτελεί μια καλή πηγή φυτικών ινών, μαγνησίου και καλίου. Δεν έχει λιπαρά και είναι καλή πηγή βιταμίνης Β6, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Άσε που είναι σούπερ γεύμα για πριν την προπόνηση.

5. Κόβεις εντελώς ψωμί και ζυμαρικά
Η απαγόρευση του ψωμιού και των ζυμαρικών από τη διατροφή σου εντελώς δεν συνιστάται, αλλά ο περιορισμός της πρόσληψης υδατανθράκων το βράδυ, θα βοηθήσει με την απώλεια βάρους. Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για την πρόσληψη υδατανθράκων είναι το πρωινό, επειδή σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι όλη μέρα. Φάε ψωμί ολικής άλεσης και δημητριακά και απέφευγε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ψωμί και τα μπισκότα.

6 Τρως συνέχεια κρέας
Εντάξει, είπαμε πρωτεΐνη αλλά μην το παρακάνεις. Μια πρόσφατη μελέτη σε 14.000 άτομα έδειξε ότι όσοι έτρωγαν πολύ κρέας είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν φυτικής προέλευσης τροφές τείνουν να έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ και μειωμένα επίπεδα λίπους στο σώμα.

7. Τρως όρθιος
Οι θερμίδες στην πραγματικότητα δεν μετράνε αν τρως όρθιος, έτσι; Πολλοί είναι εκείνοι που τρώνε 5 – 6 φρούτα μπροστά στο ψυγείο ή μασουλάνε μερικά τσιπς στο ανοιχτό ντουλάπι της κουζίνας την ώρα που σκέφτονται τι θα φάνε σε λίγο (είσαι και εσύ ένας από αυτούς;). Κάθισε στο τραπέζι να φας σαν άνθρωπος το γεύμα σου αργά και να το απολαύσεις προκειμένου να μη φας παραπάνω θερμίδες.

8. Βάζεις μεγάλα πιάτα στο τραπέζι
Χρησιμοποιείς μεγάλα πιάτα, μπολ, ποτήρια ακόμη και σκεύη; Η έρευνα δείχνει ότι η χρήση μεγαλύτερων πιάτα καθιστά πολύ εύκολο να υποτιμήσουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε και ως εκ τούτου να φάμε πολύ περισσότερο.

9. Πίνεις τις θερμίδες σου
Είναι εύκολο να ξεχάσει ό,τι ήπιες και πόσες θερμίδες μπορεί να είχε ο χυμός σου. Καλύτερα να φας ολόκληρο το φρούτο, που θα σε πιάσει κιόλας, παρά να το πεις.

10. Δεν τρως συχνά γεύματα
Συχνά γεύματα (κυρίως 5 – 6 την ημέρα) σημαίνει ενεργός μεταβολισμός. Και ενεργός μεταβολισμός σημαίνει καύση θερμίδων και λίπους. Τι δεν καταλαβαίνεις;

  • Πηγή: Wefit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου