Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Στον Εθνικό Κήπο θα γίνει η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στην Αθήνα

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, στον Εθνικό Κήπο, θα γίνει η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στην Αθήνα.  

Από τις 10 το πρωί, έως τις 3 το μεσημέρι, ο δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με το WWF Ελλάς και θέτει υπό την Αιγίδα του την εκδήλωση που διοργανώνει, μαζί με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την Ποδηλ-Αττική Κοινότητα, το British Council, την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την ομάδα Street Workout Athens, τη yoga sto alsos, το Circus Dayz, το Playroom, την ethelon, την MONUMENTA και την ομάδα Πυγολαμπίδες.  

Ο Εθνικός μας Κήπος, θα φιλοξενήσει παιδιά και ενήλικες για δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα: Εξερεύνηση και ξενάγηση στον Κήπο, τρέξιμο, ανάγνωση παραμυθιών, μουσικές εκπλήξεις, ακροβατικά, yoga, ομαδικά παιχνίδια.

Παιδιά και ενήλικες προσκαλούνται να συμμετάσχουν σε μία σειρά από δράσεις με «πράσινο χαρακτήρα»: Μάθημα Yoga και τρέξιμο μέσα στον Κήπο για όσους αγαπάνε την άσκηση σε ανοιχτό χώρο, ομαδικά παιχνίδια από τα παλιά για όλη την οικογένεια, παιχνίδια εξερεύνησης στον Εθνικό Kήπο, ακροβατικά, ανάγνωση παραμυθιών, ξεναγήσεις πέριξ και μέσα στον Κήπο αλλά και δύο μουσικές εκπλήξεις από την παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.  

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μία ξεχωριστή συναυλία στο πράσινο από τα Σκληρά Καρύδια.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας του WWF Ελλάς για το πράσινο των πόλεών μας, «Το πράσινο στα χέρια μας». Βασικό εργαλείο σε αυτήν την προσπάθεια είναι η δωρεάν εφαρμογή για κινητά WWF GreenSpaces.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας όμως, το WWF απηύθυνε και κάλεσμα σε δημοτικές αρχές, σχολεία και ομάδες πολιτών ανά την Ελλάδα να αναλάβουν «πράσινες δράσεις» στις 5 Ιουνίου, ώστε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος να αποτελέσει μια μέρα γιορτής για το πράσινο σε όλη τη χώρα. Εκτός από την Αθήνα, εορταστικές δράσεις στο πράσινο θα αναλάβουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Λάρισας, Σερρών, Τρικάλων, Κέρκυρας, Τρίπολης, Βέροιας και Θερμαϊκού.

  • Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου