Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Πώς να μειώσετε τα καθημερινά σας έξοδα χωρίς κόπο... Μας ενδιαφέρει όλους στις μέρες μας...

Είναι μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες της ενήλικης ζωής. Σίγουρα, δεν υπάρχει ωραιότερο πράγματα από το να μένεις μόνος σου, χωρίς τους γονείς σου δηλαδή, αλλά το να πληρώνεις όλους αυτούς τους λογαριασμούς δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να θυσιάσετε τα πάντα στη ζωή σας, όπως μία έξοδο για φαγητό ή μία κοντινή απόδραση, απλώς και μόνο επειδή νοικιάζετε το δικό σας διαμέρισμα.

Υπάρχουν τρόποι να μειώσετε τα έξοδά σας! Πώς; Διαβάστε παρακάτω.



1. Το φαγητό

Γνωρίζετε αυτό το πράγμα που ονομάζεται «σύγκριση τιμών»; Τώρα είναι η ώρα να το εφαρμόσετε. Το να ψωνίζετε από το ακριβότερο σούπερ-μάρκετ που υπάρχει στην περιοχή σας, σίγουρα δεν είναι καθόλου έξυπνο. Επίσης, το να αναζητάτε που υπάρχουν προσφορές δεν είναι καθόλου ντροπή, αλλά ίσα ίσα αποδεικνύει πως είστε εξαιρετικοί στην αποταμίευση. Και φυσικά, το καλύτερο κόλπο όλων των εποχών; Σταματήστε επιτέλους να τρώτε τόσο συχνά από έξω. Κουζίνα είμαστε σίγουροι ότι έχετε, επομένως ήρθε η ώρα να τολμήσετε να την χρησιμοποιήσετε.



2. Ψωνίστε με «λίστα»

Λίγος -ή και περισσότερος προγραμματισμός- δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Να γνωρίζετε ποια είναι τα βασικά είδη που αγοράζετε πάντα, καθώς επίσης και τις τιμές τους, έτσι ώστε να μπορείτε να ξεχωρίσετε εάν ανέβηκαν ή κατέβηκαν. Κανείς δεν θα μπορεί να σας κοροϊδέψει!



3. Διασκέδαση με λίγα χρήματα

Το ότι το Netflix έχει έρθει και στην Ελλάδα το ξέρετε. Εάν όχι, ήρθε η ώρα να το μάθετε, αφού για ένα μικρό χρηματικό πόσο τον μήνα σας δίνει πρόσβαση σε ξένες σειρές και ταινίες. Μπορείτε όμως να επιλέξετε και περισσότερο «παραδοσιακά» πράγματα, όπως το να δανειστείτε βιβλία από την τοπική βιβλιοθήκη σας, Θα εκπλαγείτε πόσες επιλογές μπορείτε να βρείτε!



4. Το συμβόλαιο του κινητού σας

Το έχετε υπογράψει πριν καιρό, αλλά είστε σίγουροι ότι σας συμφέρει σήμερα; Οι ανάγκες σας είναι πολύ πιθανό να έχουν αλλάξει και αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα πρέπει να διαλέξετε και ένα συμβόλαιο με διαφορετικές παροχές. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος ανάμεσα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και όλες θα θέλουν να σας πάρουν με το μέρος τους.



5. Η ασφάλειά σας

Οι όροι για κάθε είδος ασφάλειας, σπιτιού, υγείας, αυτοκινήτου, είναι διαπραγματεύσιμοι. Όπως στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, έτσι και ανάμεσα στις ασφαλιστικές, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και οι προσφορές είναι πολλές.



6. Το γυμναστήριο

Χρειάζεται όντως να είστε μέλος σε ένα γυμναστήριο; Δεν εννοούμε φυσικά να σταματήσετε τη γυμναστική, αλλά σας προτείνουμε να αναζητήσετε τα δωρεάν μαθήματα γυμναστικής που μπορεί να προσφέρει ο δήμος σας ή τα μέρη όπου μπορείτε να γυμναστείτε μόνοι σας.




7. Το καθάρισμα του σπιτιού

Με τους καθημερινούς ρυθμούς να χτυπάνε κόκκινο, όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε βοήθεια στο καθάρισμα του σπιτιού. Εάν επιλέξετε λοιπόν αυτό, θα πρέπει πρώτα να βρείτε και μία οικονομικά συμφέρουσα λύση και όχι να διαλέξετε αμέσως ό,τι πακέτο σας προσφέρουν. Αλλιώς, ακολουθήστε το παράδειγμα των ανθρώπων που έχουν πάντα ένα καθαρό σπίτι και κρατήστε τα χρήματά σας!



8. Η μετακίνηση προς τη δουλειά

Εάν έχετε αυτοκίνητο ίσως είστε αναγκασμένοι να οδηγείτε μια ώρα για να πάτε στη δουλειά ή να πληρώνετε πάρκινγκ όταν φτάνετε εκεί. Υπάρχει πάντα η επιλογή να πάτε στο γραφείο μαζί με άλλους συναδέλφους σας, με ένα αυτοκίνητο ή να ψάξετε πάρκινγκ εκτός πληρωμής. Υπάρχει βέβαια και η κλασική και «αγαπημένη» επιλογή. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς.



9. Το κατοικίδιο

Σίγουρα οι ανάγκες του αποτελούν προτεραιότητα για εσάς και πολύ καλά κάνετε. Αλλά, όπως σε όλα, υπάρχουν και περισσότερο οικονομικές επιλογές. Όπως το να το πηγαίνετε στο κοντινό σας πάρκο για να τρέξει ή να παίξει με τα άλλα σκυλιά ή το να ψάξετε τις προσφορές που υπάρχουν για το κούρεμα και την περιποίηση του.

  • Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε αρχικά στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου