Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Τη Φάλτσο Σοπράνο υποδύεται η Μέρυλ Στρυπ

Η καλύτερη ηθοποιός στον κόσμο υποδύεται τη χειρότερη τραγουδίστρια στον κόσμο. Η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ Meryl Streep ενσαρκώνει τη Florence Foster Jenkins, μια τουλάχιστον κακόφωνη, καλτ τραγουδίστρια όπερας που «μεσουράνησε» στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’30 και του ’40. Η ξεκαρδιστική, αλλά και συγκινητική αυτή ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία, στο πλευρό της πρωταγωνίστριας εμφανίζεται επάξια ο απολαυστικός Hugh Grant (Notting Hill), ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο μοναδικός Stephen Frears (The Queen).

1.Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, η Meryl Streep έπρεπε να μάθει να τραγουδάει χάλια. Η Streep έχει κάνει μαθήματα φωνητικής και ο Stephen Frears λέει ότι για να μάθεις να τραγουδάς χάλια πρέπει πρώτα να έχεις μάθει να τραγουδάς καλά.

2. Το πιο καταπληκτικό είναι πόσο ίδια ακούγεται η Streep με την πραγματική Florence. «Ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη να νιώσουμε την πραγματική Florence μέσα από τη φωνή και ένα απόγευμα έστειλε ένα δείγμα του πώς τραγουδούσε ως Florence και δεν μπορούσα να πιστέψω πώς αιχμαλώτισε όλη την τραγωδία και τη γελοιότητα της Florence – τότε κατάλαβα ότι η ταινία θα είναι σπουδαία», λέει o Nicholas Martin.

3.Η Florence Foster Jenkins γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια το 1868. Ήταν παιδί θαύμα στο πιάνο και οι μουσικές φιλοδοξίες της είχαν για εμπόδιο την άρνηση του πλούσιου πατέρα της να πληρώσει για τις σπουδές της στο εξωτερικό. Έφυγε από το σπίτι της και εργάστηκε ως δασκάλα πιάνου – κατέληξε στη Νέα Υόρκη το 1900, όπου και αποφάσισε να γίνει τραγουδίστρια.

4.Το 1909 δύο γεγονότα τη βοήθησαν να πραγματοποιήσει το όνειρο της. Πέθανε ο πατέρας της, αφήνοντας της μια σημαντική περιουσία. Και στη συνέχεια γνώρισε τον St. Clair Bayfield, έναν αποτυχημένο ηθοποιό και νόθο γιο ενός Άγγλου αριστοκράτη.

5. Παρ’ όλο ή κυρίως εξαιτίας, της έλλειψης μουσικού ταλέντου, είχε προσελκύσει ενθουσιώδες κοινό που την ακολουθούσε και η φήμη της απλώθηκε πέρα από τα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας της πόλης.Ο θρίαμβος της ήταν η παράσταση στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης στις 25 Οκτωβρίου του 1944. Ξεπούλησε μέσα σε μόνο δύο ώρες και το εκστατικό κοινό συμπεριλάμβανε διάσημους όπως τον τραγουδοποιό Cole Porter, τον συνθέτη Gian Carlo Menotti και τη σοπράνο Lily Pons. Η Florence πέθανε μερικούς μήνες μετά στην ηλικία των 76 ετών.

6.Ένα από τα πιο περιζήτητα προγράμματα του αρχείου του  Carnegie Hall ήταν από τη συναυλία που έδωσε η Florence Foster Jenkins.

7. Οι δίσκοι που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική Melotone έχουν κάνει τις περισσότερες πωλήσεις από το ρεπερτόριο της εταιρείας.

8. Ένας από τους 25 αγαπημένους δίσκους βινυλίου του David Bowie ήταν το The Glory of the Human Voice  της Florence Foster Jenkins.

9. Μετά τον θάνατο της, ο ακομπανιατέρ της,  Cosme McMoon, ασχολήθηκε με το bodybuilding και έγινε κριτής σε αγώνες μέχρι που πέθανε το 1980.

10. Ο St. Clair Bayfield υποστήριξε τη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης και έζησε ταπεινά μέχρι τον θάνατο του το 1967.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου