Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Πίνουμε το νερό με ΛΑΘΟΣ τρόπο!

Και όμως το να πίνετε ένα ποτήρι κρύο ή παγωμένο νερό -ιδίως τώρα που αρχίζουν οι ζέστες- μπορεί να μην είναι τόσο καλό για τον οργανισμό σας όσο νομίζετε. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η κινεζική ιατρική, σύμφωνα με το mic.com.

Στην Κίνα, το να πίνει κανείς κρύο ή παγωμένο νερό θα προκαλέσει σίγουρα τα περίεργα βλέμματα εκείνων που βρίσκονται στα πέριξ. Στα θέματα υγείας, η παραδοσιακή κινεζική ιατρική προτάσσει την αρμονία. Και σύμφωνα με τα διδάγματά της, το να πίνει κανείς κρύο νερό αποσταθεροποιεί την ισορροπία του οργανισμού, αλλάζοντας την βέλτιστη θερμοκρασία του σώματος.

«Όσον αφορά το σώμα, το κρύο μπλοκάρει τους μεσημβρινούς (σσ. το περίπλοκο δίκτυο ενεργειακών καναλιών του σώματος σύμφωνα με την κινεζική ιατρική), καθυστερεί την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τη λειτουργία των οργάνων κάτω από το βέλτιστο επίπεδο» αναφέρει η Mee Lain Ling, γιατρός ειδικευμένη στην κινεζική ιατρική.

Μια πιο πεζή εξήγηση της προτίμησης των Κινέζων στο ζεστό νερό αφορά ίσως τις υποδομές της χώρας. Το ζεστό νερό ήταν ένας τρόπος καταπολέμησης του κινδύνου των παρασίτων και άλλων σχετικών ασθενειών, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Nicole Liu των LA Times.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ζητήσετε ένα ποτήρι κρύο νερό, ξανασκεφτείτε το. Διότι μπορεί οι 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στην Κίνα να έχουν δίκιο.

  • Πηγή: http://www.newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου