Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Το ΔΝΤ λυπάται για «Μαρινόπουλο» και καρφώνει ΕΕ

Την θέση ότι συμπάσχει με τα θύματα- τους απολυμένους- από το λουκέτο στον Μαρινόπουλο εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις απαντώντας σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε κατά την διάρκεια του καθιερωμένου press briefing στην Ουάσιγκτον.
Ο κ. Ράις είπε ότι αυτό είναι που προσπαθούμε να αποτρέψουμε, δηλαδή να υπάρχει κόσμος που απολύεται, και γι᾽αυτό -όπως πρόσθεσε- είναι αναγκαίο να υπάρχει ένα πρόγραμμα (ελληνικό μνημόνιο) που να λειτουργεί με πολιτικές που ανακουφίζουν. Η φράση του εκπροσώπου τύπου του ΔΝΤ περί της ανάγκης ύπαρξης ενός προγράμματος "που λειτουργεί" είναι ακόμα ένα καρφί προς τους Ευρωπαίους για την επιμονή τους σε στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων που είναι υπερβολικά φιλόδοξοι, όπως επισήμανε και σήμερα για ακόμα μία φορά από το καθιερωμένο press briefing.
Το ΔΝΤ εμμένει όπως φαίνεται στην θέση του ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για την Ελλάδα δεν βγαίνουν και ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ενεργοποίηση των μέτρων έκτακτης ανάγκης, ένα βασικό εκ των οποίων- υπενθυμίζεται- είναι ο αυτοματοποιημένος κόφτης δαπανών.
Ο κ. Ράις επανέλαβε και πάλι την ανάγκη λήψης μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους στον αντίποδα φυσικά των πρόσφατων δηλώσεων του Γέρουν Ντάισελμπλουμ ότι το θέμα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να συζητήθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος στα τέλη του 2018. Είναι προφανές ότι από τις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου, η κόντρα ΔΝΤ και Ευρώπης για το ελληνικό πρόβλημα θα ανάψει και πάλι, υπό συνθήκες -μετά το πρόσφατο Brexi  και εν όψει γερμανικών εκλογών - πολύ δυσμενέστερες για την χώρα μας. 

  • Από το http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου