Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Το γνωρίζατε; Η μεσογειακή διατροφή ακόμη κι αν τρέφεστε με άφθονο λάδι δεν σας παχαίνει

Ακόμη μια μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τα τεράστια οφέλη της μεσογειακής διατροφής: Οι άνθρωποι που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή  ακόμη κι αν αυτή είναι πλούσια σε λάδι και ξηρούς καρπούς δεν κινδυνεύουν να παχύνουν. Αντιθέτως μπορούν να χάσουν περισσότερα κιλά από ότι θα έχαναν εάν έκαναν δίαιτα  με τροφές χαμηλές σε λιπαρά.

Πρόσφατη έρευνα Ισπανών επιστημόνων  που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ενδοκρινολογίας "The Lancet Diabetes & Endocrinology", πραγματοποίησαν μια κλινική δοκιμή σε 7.500 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 55 έως 80 ετών πριν καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα.

Tα άτομα που συμμετείχαν στη δοκιμή  χωρίσθηκαν σε τρεις ομάδες: μία που ακολουθούσε μεσογειακή διατροφή πλούσια σε λάδι  και χωρίς περιορισμό θερμίδων, μία δεύτερη που -αντί για λάδι- έκανε το ίδιο με πολλούς ξηρούς καρπούς  και μια τρίτη ομάδα που δεν έκανε Μεσογειακή διατροφή, αλλά απέφευγε όλα τα λίπη, ζωικά και φυτικά.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν διαβήτη ή υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο και πάνω από το 90% ήσαν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Μετά από πέντε χρόνια όπου ακολουθούσαν αυτή την διατροφή και οι τρεις ομάδες είχαν απώλεια βάρους. Η μεγαλύτερη απώλεια όμως  ήταν στην πρώτη Μεσογειακή ομάδα που κατανάλωνε πολύ λάδι  και ακολουθούσαν η ομάδα της Μεσογειακής διατροφής με τους ξηρούς καρπούς και τελευταία η ομάδα των χαμηλών λιπαρών.

  • Πηγή: http://www.enallaktikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου