Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων

"Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει ως πρωταρχικό του στόχο την στήριξη μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου στα μαθήματά τους. Τα προγράμματά μας είναι πανομοιότυπα με τα αντίστοιχα των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και ο βασικότερος στόχος μας είναι η επιτυχία των μαθητών μας στις Πανελλήνιες και στις σχολικές εξετάσεις.
Το εγχείρημα ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2012, όταν ένας εθελοντής καθηγητής πρότεινε την ιδέα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο Αθηναίων. 
Ο Δήμος αγκάλιασε αμέσως το εγχείρημα και παρείχε όλη την υλικοτεχνική υποδομή, τους χώρους και άλλες υπηρεσίες που ήταν απαραίτητες για τη λειτουργία του Φροντιστηρίου. Μέχρι το Δεκέμβρη του 2012, ο ιδρυτής είχε δημιουργήσει το πρόγραμμα σπουδών και μια πρώτη ομάδα εθελοντών καθηγητών και φοιτητών, οι οποίοι αργότερα ανέλαβαν διδακτική δράση ή την οργάνωση επιμέρους τμημάτων του φροντιστηρίου.
Το φροντιστήριο απαρτίζεται από καθηγητές και ανανεούμενη ομάδα επιλεγμένων εθελοντών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλων τμημάτων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Τι μπορεί να περιμένει ένας μαθητής που σπουδάζει στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων?
Ακριβώς ό,τι μπορεί να περιμένει σπουδάζοντας σε οποιοδήποτε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης. Την μέγιστη δυνατή κατανόηση και εμπέδωση της σχολικής ύλης, βοήθεια σε εκπαιδευτικά θέματα και την άνοδο της επίδοσής του.

Ποιοι διδάσκουν στο κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων;
Έμπειροι εθελοντές καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με επιλεγμένους εθελοντές φοιτητές που πληρούν τις εκπαιδευτικές προυποθέσεις και μπορούν αποδεδειγμένα να βοηθήσουν τους μαθητές μας.
Οι έμπειροι καθηγητές μας βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας και, με την καθοδήγηση/επίβλεψή τους, οι φοιτητές μας διδάσκουν και βοηθούν τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο προσφέρει προγράματα Θετικής, Τεχνολογικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου