Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η μικρή Ελλαδίτσα που κατά Σοϊμπλε δε μπορεί να επηρεάσει με τις αποφάσεις της...



Το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ...

Η πρώτη αντίδραση από την αγορά συναλλάγματος, με τις πιέσεις στο ευρώ που έστειλαν το ευρωπαϊκό νόμισμα κάτω κι από το 1,10 έναντι του δολαρίου.

Σε εγρήγορση, έντονο προβληματισμό και… ξενύχτι για να παρακολουθήσουν λεπτό προς λεπτό τις πρώτες αντιδράσεις των αγορών στην Ασία εξαναγκάζονται οι επενδυτές μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την πρωτόγνωρη είδηση περί κλειστών τραπεζών και ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων που θα ισχύσει όλη την επόμενη εβδομάδα.

Η πρώτη αντίδραση από την αγορά συναλλάγματος, με τις πιέσεις στο ευρώ που έστειλαν το ευρωπαϊκό νόμισμα κάτω κι από το 1,10 έναντι του δολαρίου, αλλά και οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την πορεία των αγορών δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, πολύ περισσότερο όταν η εικόνα των αγορών στην Ασία στα futures, ελάχιστα πριν το άνοιγμά τους, παρέπεμπε σε ισχυρό αρνητικό σοκ. Ίδια εικόνα καταγραφόταν στα τερματικά των αναλυτών αναφορικά τόσο με την πορεία του ευρώ, όσο και για τα προανοίγματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ήδη πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ισχυρές πιέσεις καταγράφονταν στο ευρώ έναντι του δολαρίου στις αρχικές συναλλαγές της Νέας Ζηλανδίας.

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της Deutsche Bank ανέμεναν μεγάλη πτώση τη Δευτέρα για τον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Το βράδυ της Κυριακής τα futures του γερμανικού δείκτη ήταν στο -4%…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου