Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ξύπνησε χθες την Αθήνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ξύπνησε την πρωτεύουσα νωρίς το πρωί της Τρίτης 09/06/2015. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο εκπροσωπεί τους φορείς του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ο σεισμός έγινε στις 04:09 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας και εστιακό βάθος 13 χιλιομέτρων.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας. Ακολούθησαν 15 μετασεισμοί, μεγέθους από 2 έως 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, τα ρήγματα της περιοχής, τα οποία συνδέονται με το ρήγμα της Αταλάντης και προκάλεσαν και τους σεισμούς της 18ης Νοεμβρίου 2014, δίνουν σεισμούς σχετικά χαμηλού μεγέθους και δεν εμπνέουν λόγους ανησυχίας.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, στις 01:20 ώρα Ελλάδας, οι σεισμογράφοι του Δικτύου κατέγραψαν σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο δόνησης τον θαλάσσιο χώρο 119 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου στη Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου