Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Τα κεράσια είναι νόστιμα, όμορφα, και η εποχή τους είναι τώρα! Βάλτε τα στη ζωή σας...

Όταν τρώτε κεράσια, να ξέρετε πως απολαμβάνετε εκτός από την υπέροχη γεύση τους και πολλά θρεπτικά συστατικά, τα οποία ούτε καν τα έχετε φανταστεί.  Γεμάτα με αντιοξειδωτικά, προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας με την αϋπνία, τους πόνους στις αρθρώσεις και το λίπος της κοιλιάς.
Ένας κόκκινος θησαυρός, τα κεράσια περιέχουν ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες στις οποίες οφείλουν το έντονο κόκκινο χρώμα τους. Οι ανθοκυανίνες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και έτσι προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού.
Πλούσια επίσης σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που έχει φανεί ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος. Τα κεράσια, μάλιστα, είναι πλουσιότερα σε β-καροτένιο απ’ ότι το καρπούζι, τα ροδάκινα και οι φράουλες.
Επιπλέον, προστατεύουν την καρδιά καθώς είναι από τα πλουσιότερα φρούτα σε φλαβονοειδή. Έχοντας σημαντική περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, τα κεράσια έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού.
Τέλος, περιέχουν μελατονίνη, η οποία έχει συσχετιστεί έντονα με την καταπολέμηση της αϋπνίας.
Η διατροφική τους αξία είναι μεγάλη γι’ αυτό θα πρέπει να καταναλώνονται τακτικά. Ιδανικά για σνακ και σε πολλά γλυκά.
  • Πηγή: http://www.post4life.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου