Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Καλλιτεχνική δημιουργία και πολιτισμός

Το πρόγραμμα ARTABILITY απευθύνεται, χωρίς καμία διάκριση, σε ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία όλων των ηλικιών. Κοινό σημείο αναφοράς είναι το ενδιαφέρον για την και την άρση των εμποδίων που στέκονται ανάμεσα στους ανθρώπους.

Με πυρήνα τη λειτουργία Καλλιτεχνικής Λέσχης για παιδιά, νέους και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση καθώς και για ανθρώπους χωρίς αναπηρίες, το πρόγραμμα ARTABILITY επεκτείνεται και σε άλλες δράσεις ανοικτές στην κοινότητα, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, κύκλους καλλιτεχνικών μαθημάτων, συνεργασία με σχολεία και καλλιτεχνικές ομάδες, Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ.

Η πολυετής εμπειρία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών στο χώρο της κινητικής αναπηρίας επιβεβαιώνει ότι η τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό, εναλλακτικό εκπαιδευτικό/θεραπευτικό μέσο για τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση. Όταν δε στην καλλιτεχνική δημιουργία συμμετέχουν και άτομα χωρίς αναπηρίες, τότε η τέχνη μεταμορφώνεται σε ένα ισχυρό εργαλείο για την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου