Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Μετράνε αντίστροφα για την κάλπη, μετά τη χθεσινή, δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία...

Ένα βήμα πριν τις κάλπες του Ιανουαρίου βρίσκεται η χώρα μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι «Στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει παρών, θα υπάρχει ονοματεπώνυμο» η οποία κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ακραία κινδυνολογική» επιχειρώντας επί της ουσίας «να τρομοκρατήσει όσους βουλευτές δεν συνταχθούν με το “ναι” τη Δευτέρα στον Σταύρο Δήμα».

Από την πλευρά της η Αξιωματική Αντιπολίτευση, σχολιάζοντας το χθεσινό αποτέλεσμα μίλησε για «166 “ναι” και δύο “χιτλερικούς” ψήφους», δήλωση που ανεβάζει περαιτέρω το πολιτικό θερμόμετρο.

Την ίδια ώρα τα κόμματα κινούνται σε ρυθμό εκλογών. Στη ΝΔ η Συγγρού, με ευθύνη του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, έχει ήδη ξεκινήσει την προεργασία για τα ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια, ενώ στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή, λίγο πριν τη σημερινή ψηφοφορία, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί η διάσπαση με τη δημιουργία νέου κόμματος από τον πρώην Πρωθυπουργό.

Σήμερα οι Σταύρος Θεοδωράκης και Σπύρος Λυκούδης θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στον προαύλιο χώρο της Παλιάς Βουλής προκειμένου να επισημοποιήσουν τη συνεργασία των δύο πλευρών, ενώ ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι αμέσως μετά την τελευταία ψηφοφορία θα διεξαχθεί το διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να αποφασίσει την εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εντός αυτού του κλίματος η δήλωση του Φ. Κουβέλη, αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα «Ο καθένας διαλέγει τον δρόμο του», αποκτά άλλο νόημα.

  • Πηγή: http://www.thetoc.gr, του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου