Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πάμε ολοταχώς για εκλογές!

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις - Η κυβέρνηση επισπεύδει την διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Όλες οι ημερομηνίες.


Την απόφαση για διεξαγωγή της (πρώτης) ψηφοφορίας στις 17 Δεκεμβρίου έλαβαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα και η οποία είχε κρατηθεί μυστική. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Eurogroup για δίμηνη παράταση (ουσιαστική στην πραγματικότητα και όχι τεχνική όπως θέλει να την παρουσιάζει η κυβέρνηση) του προγράμματος μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Γεγονός που σημαίνει -όπως δείχνει και η βιασύνη να κλείσει το θέμα της προεδρικής εκλογής εν μέσω εορτών- ότι οι πιστωτές δια των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έθεσαν όρο στην κυβέρνηση να κλείσει η εκκρεμότητα της προεδρικής εκλογής για να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη όσον αφορά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επόμενη ημέρα.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο άλλωστε τις τελευταίες ημέρες επικρατούσε αυξημένη αισιοδοξία για τις δυνατότητες διασφάλισης των 180 ψήφων που απαιτούνται προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Αυτή τη στιγμή, η δικομματική υπολογίζει ότι έχει ήδη 174 πρόθυμους και εκτιμά προφανώς ότι η απειλή “εκλογή Προέδρου και μετά συμφωνία ή συνέχιση του μνημονίου και πειράματα με το ΣΥΡΙΖΑ” θα είναι αποτελεσματική.Ολόκληρη η ανακοίνωση

"Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, μετά την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμό.

Ήδη το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας μας και συμφώνησε για την «αλλαγή σελίδας» και για τη μετάβαση της Ελλάδας στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL). Αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Αλλά θα αποτελέσει και το θώρακα προστασίας της χώρας έναντι των αγορών.

Το Eurogroup συμφώνησε επίσης ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015.

Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο: για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας και για την διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους.

Η Ελλάδα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη να παρατάξει όλες τις δυνάμεις και όλα τα επιχειρήματά της σε συνθήκες εθνικής συσπείρωσης και πολιτικής σταθερότητας.

Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές. Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014".

  • Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου