Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ολοήμερη γιορτή για την Φθινοπωρινή Ισημερία.

....
Γύρισε πάλι
η ρόδα η μεγάλη
και ήρθε η ώρα
να συναντηθούμε ξανά τώρα.

Ναι! Ήρθε το φθινόπωρο! Υπάρχει πιο ωραία εποχή;
Επιτέλους βρέχει, τα τρυγόνια και τα αηδόνια φεύγουν για την Αφρική, οι πάπιες και οι χήνες έρχονται από το βορρά.
Βγαίνουν μανιτάρια, τρώμε κάστανα, μήλα, κολοκύθες, και η φύση παίρνει αυτό το μοναδικό χρυσοκόκκινο χρώμα.
Ελάτε να αποχαιρετίσουμε σιγά σιγά το φως και να μπούμε σε πιο ήσυχα μονοπάτια.
Σας προσκαλούμε, πριν αποτραβηχτείτε μέσα στη φωλιά σας, να βρεθούμε μαζί στην Ακαδημία Πλάτωνος για να γιορτάσουμε τον τρύγο και τη ζωή, να γιορτάσουμε ο ένας τον άλλον, η μία την άλλη, μαζί με τραγούδια, χορούς, ισσοροπίες και γλυκά σταφύλια.
Δείτε το πρόγραμμα:
12:00 - 16:00 Τα Τρυγοπατήματα στο Πάρκο
Οι ομάδες της ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑΣ και της ΑΝΙΜΑ σας προσκαλούν σε μια αυθεντικά τρελή διασκέδαση, πατώντας τα σταφύλια για να βγάλουμε μούστο και να φτιάξουμε μουσταλευριές. Να γεμίσουμε το βαρελάκι μας για να φτιάξουμε γλυκόπιοτο κρασί και να συμμετάσχουμε στους χορούς και τα τραγούδια ολημερίς μέχρι το βράδυ. Θα έχουμε μουσικούς και την χορωδία της Περπερούνας.
13:00 - 14:00 Γιόγκα με την Ειρήνη Κολοκυθά στο Πάρκο
Ο αποχαιρετισμός όπως και το καλωσόρισμα όταν γίνονται με ανοιχτή καρδιά, κάνουν τη ζωή μαγεία και τη μαγεία ζωή.
Με το στρώμα μας γεμάτο πεφταστέρια, αποχαιρετάμε το καλοκαίρι και φωτίζουμε με ευχές και αυτό το φθινόπωρο με τον παλιό γιόγκικο τρόπο.
Εργαστήριο με κουτί ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς
13:00 - 16:00 O Κουρέας της Ακαδημίας, ο αγαπημένος μας Χρήστος θα μας ανανεώσει στο Καφενείο. Υποδεχόμαστε τη νέα εποχή ...φρέσκοι (όσοι είναι για κούρεμα ελάτε νωρίς προς αποφυγή απογοήτευσης, με πλυμένο μαλλί και πετσέτα). Ψαλίδα τέλος!
Κούρεμα με κουτί ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς
14.30 - 16.00 Φτιάχνουμε φθινοπωρινά στεφάνια για τα κεφάλια μας στο καφενείο με την Χριστίνα Σεληνιωτάκη.
16.00 - 17.00 Εργαστήρι Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού με τον Felix Metzger στο Πάρκο. (στην Αγγλική Γλώσσα)
Θα μάθουμε να εκφραζόμαστε χωρίς περιορισμούς και να ακολουθούμε τις εσωτερικές παρορμήσεις με το να δρούμε ελεύθερα μέσα στην ομάδα. Θα κάνουμε ασκήσεις για το σώμα, τη φωνή και τη φαντασία μας...
Εργαστήριο με κουτί ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς
17:00 - 18:00 Autumn Body Work με τη Ζωή Παπαδοπούλου στο Πάρκο.
Καλωσόριζουμε τη νέα εποχή γυμνάζοντας το σώμα μας στη φύση με σκοπό την ευεξία.
Φοράμε άνετα ρούχα, φέρνουμε το στρώμα μας και με την καλή μας διάθεση προσφέρουμε αυτό το δώρο στον εαυτό μας. Ενεργοποιούμε τους μύες μας που μακραίνουν, δυναμώνουν και απελευθερώνουμε την θετική μας ενέργεια στον χώρο... χρησιμοποιώντας Νου, Ψυχή και Σώμα.
Εργαστήριο με κουτί ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς
18:00 - 19:00 ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ- Μάθημα Πρωτόγονης Έκφρασης με την Ευρώπη στο Πάρκο.
Τώρα που φθίνουν οι οπώρες και ξεκινά η εποχή της περισυλλογής αλλά και της δράσης, εμείς θα μοιραστούμε χορεύοντας τα δώρα του καλοκαιριού και θα πλέξουμε μια χορογραφία φυλαχτό, για να μπούμε δυναμικά και σ΄αυτή τη στροφή του χρόνου!
Στα τύμπανα ο Γιώργος Κοντογιώργος!
Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι ένας δυναμικός συλλογικός χορός ο οποίος χτίζεται πάνω στους «πρωτογενείς» ρυθμούς, (τον παλμό της καρδιάς και την αναπνοή), προτείνει απλές συμβολικές κινήσεις που μας εκφράζουν, και μας καλεί σε μια ευχάριστη εμπειρία συνάντησης με τις «ρίζες» μας, τον εαυτό, την ομάδα και την επιθυμία μας για παιχνίδι και δημιουργία. Το μάθημα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική (κρουστά).
Εργαστήριο με κουτί ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς
19:00 - 20:00 Καθώς ο ήλιος δύει, αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με μία στιγμή συγκέντρωσης για την ισημερία στο Πάρκο.
Η Φθινοπωρινή Ισημερία είναι μια από τις γιορτές που σχετίζονται με τον Ήλιο και τη σχέση της Γης μαζί του.
Είναι η γιορτή της Ισορροπίας μεταξύ Φωτός και Σκοταδιού, καθώς ξεκινάει η πορεία του Έτους προς το Χειμώνα και το Σκοτάδι.
Η Γη αρχίζει και ετοιμάζεται για να αναδιοργανώσει τις Δυνάμεις της και να ακολουθίσει τον Κύκλο Γέννηση, Ζωή, Θάνατος, Αναγέννηση. Ο Σεπτέμβρης μήνας του Τρύγου, και δεύτερη φάση Θερισμού, είναι καλή ευκαιρία να δούμε τους καρπούς των κόπων μας, τι θερίσαμε, και να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για όλα εκείνα που έχουμε.
Απ το φαγητό, ως τους ανθρώπους που έχουμε, τη ζωή που καρποφορούμε κι όλα τα πολύτιμα που συχνά δεν συνειδητοποιούμε ο,τι έχουμε.
Όλα αυτά τα αγαθά που τα απολαμβάνουμε ύστερα από το δικό τους κύκλο ωρίμανσης και κατ επέκταση τη δική μας ωρίμανση, στο έργο που ο καθένας παράγει.
Είναι η ώρα γλεντιού και κεφιού με το κρασί απ τα σταφύλια που ευλογεί η Φύση, ώστε όταν φύγει η θέρμη του Ήλιου σιγά σιγά, να παραμένει ζεστή η φλόγα στην καρδιά.
Ας ευλογεί η Φύση με τα δώρα της και εμείς να την ευχαριστούμε πάντα για όλα όσα Εκείνη δίνει.
Με διαλογισμό, προσευχή με σπόρους και καρπούς και τα 4 στοιχεία, την Μεγάλη Μητέρα και τον Πατέρα, τον Ήλιο, το Φεγγάρι θα είμαστε όλοι εκεί!
21:00 - 23:30 Παραδοσιακό Φθινοπωρίνο Μουσικό Γλέντι με τους Platonic Delight στο Καφενείο.
Fusion of oriental sounds and traditional melodies.
Dancing mood and mystical atmosphere with the Platonic Delight!
Fausto Sierakofsky - alto saxophone
Elias Fachides - aoud, nay
Giorgos Anagnostopoulos - percussion
Mimis Sandalis - contrabass
Κουτί ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς
Οδηγίες για μία απολαυστική ισημερία: ελάτε νωρίς, φέρτε κάτι για να πάρετε υπνάκο στο γρασίδι, και κάτι δικό σας να βάλετε στη φωτιά.
Σημείωση: Η ισημερία λοιπόν, συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου. Στη συγκεκριμένη στιγμή ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με το κατακόρυφο ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου