Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Ποιοι θα απεργήσουν αύριο;

Ενόψη της ψήφισης από την Βουλή την Πέμπτη 18 Μαΐου, των μέτρων που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε Πανελλαδική Γενική απεργία μια ημέρα πριν.
Η απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εξής:
* Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).
* Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της στις 10 το πρωί της Τετάρτης.
* Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), καθώς και η Ένωση Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Στην απεργία συμμετέχουν επίσης το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ.
* Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
* Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία προκήρυξε 48άωρη απεργία 16 και 17 Μαϊου.
* Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».
* Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. της Τετάρτης.
* Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχει και η ΟΤΟΕ.
* Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.
* Οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τρίτης 16 Μαΐου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 17 Μαΐου.
Αναμένεται να οριστεί η συμμετοχή των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό που έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί είναι οι στάσεις εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ στις 16, 17 και 18 Μαΐου.
Αύριο, Τρίτη, 16 Μαΐου η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11.00 έως τις 16.00 ενώ στις 17 και στις 18 Μαΐου (Τετάρτη και Πέμπτη) η στάση θα ισχύσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου