Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Συνταξιούχοι: Αντί να πάρουν 13η σύνταξη χάνουν τρεις! Απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων!

Τρεις συντάξεις «τρώει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντί για την καταβολή της 13ης σύνταξης που είχε υποσχεθεί, οδηγώντας στη φτωχοποίηση τους 2,6 εκατ. συνταξιούχους. Η «επέλαση» της σημερινής κυβέρνησης στις συντάξεις έχει θύματα ακόμη και τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις αναπηρικές συντάξεις καθώς και τις συντάξεις χηρείας. Οπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος, οι μειώσεις που έχουν υποστεί τα εισοδήματα των συνταξιούχων είναι τεράστιες, γιατί δεν είναι μόνο η μείωση στη σύνταξη, είναι και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση της φορολογίας, όλα αυτά τα χαράτσια που έχουν μειώσει το εισόδημα των συνταξιούχων περισσότερο από 50%. «Εχουμε φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους. Δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε πια ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και το τηλέφωνο» καταλήγει ο Νίκος Χατζόπουλος. Οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις από το 2019 που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο είναι:
1. Η μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων συντάξεων.
2. Η μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων.
3. Η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
4. Το πάγωμα των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.
Τα νέα αυτά μέτρα από το 2019 φέρνουν περικοπές στις συντάξεις έως 25% - με νέα αφαίμαξη ύψους 2,7 δισ. ευρώ για τους 1,1 εκατ. σημερινούς συνταξιούχους. Συνολικά, λόγω των μνημονιακών περικοπών ύψους 50 δισ. ευρώ, οι συνταξιούχοι έχασαν έως 65% των εισοδημάτων τους. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εκτιμά ότι έως τρεις συντάξεις είναι οι νέες απώλειες για τους συνταξιούχους από τις νέες  βάρβαρες περικοπές (έως 18% κύριες και επικουρικές, κατάργηση επιδόματος συζύγου καθώς και μείωση του αφορολογήτου).
Από τα νέα μέτρα μεγάλοι χαμένοι θα είναι όσοι σήμερα λαμβάνουν τα κατώτατα όρια στις κύριες και επικουρικές, όπως για παράδειγμα μητέρες ανηλίκων που συνταξιοδοτήθηκαν με μειωμένη σύνταξη και θα υποστούν το πλαφόν του 18%, αλλά και χιλιάδες άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν κατά κανόνα χαμηλές αναπηρικές συντάξεις, οι οποίες επηρεάζονται πολύ από τη μείωση της εθνικής σύνταξης, ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας. Μειώσεις θα υπάρξουν και στις συντάξεις χηρείας. Στους χαμένους συγκαταλέγονται και όσοι συνταξιοδοτούνται από τον Μάιο του 2016, που ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, και έως το 2018.
  • Από τα http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου