Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Τελικά είμαστε ότι τρώμε! Το σώμα έχει τα όριά του!

Το ίδιο το σώμα έχει μηχανισμούς που μπορεί να διορθώσει ως ένα βαθμό την ανισορροπία του PH. Έτσι λοιπόν η διατροφή παίζει καταλυτικό ρόλο. Πολλές είναι οι ασθένειες που προκαλούνται από την προσπάθεια του σώματος να εξισορροπήσει το PH του αίματος.

Σε γενικές γραμμές εάν η διατροφή σας περιέχει πολύ κρέας (πάνω από 2 φορές την εβδομάδα), δημητριακά, γαλακτοκομικά, ζάχαρη και αλεύρι το πιο πιθανό είναι το σώμα σας να είναι όξινο. Εάν τρώτε κατά κύριο λόγο αλκαλικές τροφές όπως φρούτα, λαχανικά και φύκια το σώμα σας μπορεί να περάσει στο αλκαλικό πλαίσιο. Σε κάθε περίπτωση η λεπτή ισορροπία του 7,35 - 7,45 πρέπει να αποτελεί στόχο για μια καλή υγεία.

Πως αντιδρά το σώμα μας σε διαφορετικά φαγητά;

Κάθε μεταβολισμός είναι διαφορετικός. Κάποιοι μπορεί να έχουν μια κακή διατροφή και παρ' όλα αυτά το σώμα τους να έχει αντοχές. Ως ένα σημείο βέβαια και ως μια ηλικία. Μια παρέα άμα φάει τα ίδια πράγματα σε ένα εστιατόριο θα έχουν εντελώς διαφορετική αντίδραση και χώνεψη! Κάποιοι θα βαρυστομαχιάσουν, κάποιοι θα αισθανθούν δυσφορία ενώ κάποιοι απλά θα πουν: χόρτασα! Ένα κακό γεύμα δε σου χαλάει την υγεία από την Παρασκευή στο Σάββατο.

Η κακή διατροφή όμως δυστυχώς σε σύντομο χρονικό διάστημα (3 εώς 6 μήνες) θα δείξει τα πρώτα σημάδια της στο σώμα:

κυτταρίτιδα

κακή ποιότητα δέρματος

δυσάρεστη οσμή σώματος και αναπνοής

μεγάλη διαφορά στην αντοχή και στα επίπεδα ενέργειας

Όσον αφορά τις βλάβες στα επιμέρους ζωτικά όργανα, το όξινο lifestyle είναι... ύπουλο. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα όταν είναι ήδη αργά. Σα να μη φτάνει αυτό, ποτέ δεν εμφανίζεται μόνο ένα πρόβλημα (πχ αρθρίτιδα). Συνήθως εμφανίζονται μια σειρά από θεματάκια υγείας, ανάλογα και την ηλικία βέβαια.

Πως μπορείτε να βελτιώσετε την αλκαλικότητά σας;

Μετρήστε το PH σας σε τακτική βάση.

Να πίνετε άφθονο νερό (κατά προτίμηση αλκαλικό νερό!)

Βγάλτε από τη διατροφή σας τα όξινα φαγητά.

Αντικαταστήστε το μεσημεριανό σας με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Χρησιμοποιήστε τα μαρουλόφυλλα για wraps και αποφύγετε τα πιτοειδή.

Αποφύγετε όσο το δυνατό περισσότερο τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Ελαττώστε στο ελάχιστο τα αναψυκτικά τύπου κόλα (PH ~2,5!!!), τον καφέ, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Αντικαταστήστε τα με ροφήματα τσαγιού, καθώς και το έξτρα αλκαλικό Super Greens Plus της Healthia.

Αντικαταστήστε τα γαλακτοκομικά σας προϊόντα με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου.

Προσθέστε χυμούς λαχανικών στη διατροφή σας. Εάν δεν έχετε χρόνο σας προτείνουμε να προσθέσετε το Super Greens Plus ή το Super Cannabis Protein της Healthia στο χυμό σας ή στο smoothie σας.

Είμαστε ότι τρώμε!!

Ότι ρίχνουμε μέσα στο στόμα μας είναι μια εντολή για το σώμα μας και για τα κύτταρά μας. Μπορούμε μέσω της διατροφής να "ταϊζουμε" μια ασθένεια ή αντιθέτως να την καταπολεμάμε. Είναι στο χέρι μας. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ποιες είναι οι κακές συνήθειες, τόσο στη διατροφή όσο και στο lifestyle. Δεν είμαστε έτοιμοι όμως να αλλάξουμε ριζικά τις συνήθειές μας. Δε μπορούμε να κόψουμε μαχαίρι τα αγαπημένα μας φαγητά, τις λιχουδιές ή τα γλυκά. Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε από κάπου, να κάνουμε μια αρχή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ενημερωθούμε.

  • Οι πληροφορίες είναι από το διαδίκτυο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου