Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Γ. Καμίνης: «Η ένταση και το κλίμα τρόμου που επιδιώκουν μεμονωμένες περιθωριακές ομάδες, θα πέσουν στο κενό»

Σημεία από την εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στη σημερινή (10.11.2016) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την επίθεση στη Γαλλική πρεσβεία

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Θα ήθελα, στην έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, να καταδικάσω απερίφραστα την επίθεση με χειροβομβίδα που έγινε τα ξημερώματα έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία. Πιστεύω ότι, ερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, η ένταση και το κλίμα τρόμου που επιδιώκουν μεμονωμένες περιθωριακές ομάδες, θα πέσουν στο κενό. Η δημοκρατία και η ελευθερία θα υπερισχύσουν έναντι των σκοτεινών και ύποπτων επιδιώξεων. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τις ευχές μας στον τραυματία ειδικό φρουρό.     

Η Αθήνα είναι μία ασφαλής πόλη. Είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς και θα παραμείνει. Και αυτό της το πιστώνουν οι τουρίστες που σπάνε χρόνο με τον χρόνο κάθε ρεκόρ στις αφίξεις, οι οποίες αυξήθηκαν από το 2013 κατά 60%.   

Έρχεται μία εβδομάδα κατά την οποία η Αθήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο κινητοποιήσεων. Η πόλη πρέπει να αποδείξει ότι η ελευθερία στη διαμαρτυρία και την έκφραση, μπορεί να συνδυαστεί με την αδιατάρακτη κοινωνική και οικονομική ζωή της Αθήνας. Μιας πόλης που έχει πληρώσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την έλλειψη σοβαρού αστυνομικού σχεδιασμού για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας της, την υπερβολή της αστυνομίας, καθώς και την ανυπαρξία οποιασδήποτε νομικής ευθύνης εκ μέρους των διοργανωτών στο πλαίσιο πραγματοποίησης των κινητοποιήσεων και της εξέλιξής τους.

Στη δημοκρατία, η διαμαρτυρία και η αδιατάραχτη συνέχιση της κοινωνικής δραστηριότητας, είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν με τον πιο αρμονικό τρόπο». 

Από το http://www.cityofathens.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου