Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Συνέβη στην Ιταλία– Ο εργοδότης τους Πιέρο Μάκι τούς έκανε πλούσιους μετά το θάνατό του

Διαβάζουμε στην ειδησεογραφία και είναι σα να διαβάζουμε παραμύθι... Έκαναν χρυσά Χριστούγεννα 250 υπάλληλοι της Enoplastic, ενός εργοστασίου στο Μπόντιο Λομνάγκο, στις ιταλικές Άλπεις. Ο καθένας έλαβε -ανάλογα με τα χρόνια εργασίας- επιταγή 2.000 έως 10.000 ευρώ, γιατί ο εργοδότης τους και ιδρυτής της μονάδας τούς άφησε κληρονομιά 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Ο Πιέρο Μάκι, ένας άνθρωπος που είχε πάθος για την τεχνολογία και το καλό κρασί, πέθανε τον Ιούνιο σε ηλικία 87 ετών. Το 1957 είχε ιδρύσει το Enoplastic, ένα εργοστάσιο που παράγει πώματα και ετικέτες για μπουκάλια κρασιού. Σήμερα, τα προϊόντα του εξάγονται σε περισσότερες από 80 χώρες.

Λίγο πριν τον θάνατό του ο Μάκι είχε κάνει μια προσθήκη στη διαθήκη του με την οποία κληροδοτούσε το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στους 250 εργάτες του Μπόντιο Λομνάγκο.

«Όλα τα κανόνισε η χήρα του, η Κάρλα, η μητέρα μου. Συνόδευσε την επιταγή κάθε υπαλλήλου με μια συγκινητική επιστολή όπου τους εξέφραζε τις ευχαριστίες της» αφηγήθηκε στην ΚΟΡΙΕΡΕ ΝΤΕΛΑ ΣΕΡΑ η Τζοβάνα, η κόρη του Πιέρο και νυν συνδιευθύντρια του εργοστασίου.

Οι επιταγές έφτασαν στα χέρια των εργαζομένων λίγο πριν από τα Χριστούγεννα: οι νεοπροσληφθέντες στην επιχείρηση έλαβαν 2.000 ευρώ, οι παλιότεροι 10.000 ευρώ και κάποιες οικογένειες, που ο Μάκι γνώριζε ότι είχαν ανάγκη, ακόμη μεγαλύτερα ποσά.

«Πάντοτε θεωρούσαμε ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο είναι η απόδειξη» είπαν οι εργαζόμενοι σε μια τοπική εφημερίδα του Βαρέζε.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου