Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Δήμος Αθηναίων: Στρώνει τραπέζι κατά της σπατάλης τροφίμων. Μήπως να το προσέξουμε λίγο;

Κυριακάτικο τραπέζι κατά της σπατάλης τροφίμων στρώνει ο δήμος Αθηναίων, με 5.000 προσκεκλημένους, στηρίζοντας σχετική διεθνή πρωτοβουλία.
Το γεύμα, στις 11 Οκτωβρίου στην πλατεία Κοτζιά, είναι ανοιχτό για όλους και θα προετοιμαστεί από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας, με βασικά συστατικά λαχανικά και φρούτα που θα πετιούνταν είτε λόγω των αυστηρών αισθητικών κριτηρίων της αγοράς είτε γιατί θα περίσσευαν.
Σύμφωνα με την Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, περίπου το 1/3 της τροφής που παράγεται παγκοσμίως και που προορίζεται για ιδιωτική κατανάλωση, τελικά δεν χρησιμοποιείται και πετιέται.
Δηλαδή σπαταλάμε 1.3 δισ. τόνους βρώσιμης τροφής. Ως εκ τούτου, ο ΟΗΕ έχει θέσει την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων, ως απόλυτη προτεραιότητα, σε παγκόσμια κλίμακα. Και σε ένα πρώτο βήμα, θα επιδιώξει τη μείωση της σπατάλης τροφίμων σε διεθνές επίπεδο κατά 50% , έως το έτος 2030.
Η παγκόσμια εκστρατεία «Feeding the 5000», που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μ.μ. έως τις 5 μ.μ., γίνεται με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τις οργανώσεις ΜΠΟΡΟΥΜΕ, WWF- Καλύτερη Ζωή, το British Council, το Βack to Commons και το πρόγραμμα EU FUSIONS.
Το «Με-Νού για 5000» θα φιλοξενήσει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης πολιτών και επαγγελματιών, που έχουν επιμεληθεί η Αντιδημαρχία Κοινωνίας των Πολιτών του δήμου Αθηναίων και η Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ)
Ο δήμος Αθηναίων στηρίζει την εκδήλωση «ΜΕ-ΝΟΥ ΓΙΑ 5.000» κατά της σπατάλης τροφίμων, στο πλαίσιο της ευρύτερης διασφάλισης ενός βιώσιμου διατροφικού συστήματος στην πόλη.
Για την επίτευξη  αυτού του στόχου επιδιώκει τη συνεργασία μεταξύ ομάδων πολιτών ομάδων πολιτών και άλλων φορέων της Αθήνας με τις δημοτικές υπηρεσίες.

  • Πηγή: http://www.aixmi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου