Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Το αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα

Το όμορφο γκράφιτι μέσα στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα.
Έτσι ήταν το σπιτάκι πριν γίνει το γκράφιτι...


Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνα, όταν είδαν στον τοίχο ενός σπιτιού μέσα στο πάρκο που χρησιμοποιείται από τους κηπουρού του Δήμου Αθηναίων, ένα καταπληκτικό γκράφιτι.

Το έργο τέχνης έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των σελίδων του διαδικτύου. Κανείς δεν γνωρίζει το δημιουργό, αλλά είναι βέβαιο, καθώς το παρατηρεί, ότι διατέθηκαν πολλές ώρες και υλικά από τους καλλιτέχνες...

Υπ' αυτή την έννοια σημειώνουμε το γεγονός. Εκτιμώντας ότι υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα μας που εκτιμούν το ωραίο και κάνουν ότι μπορούν για να προσφέρουν θετικά στην ψυχολογία.

Το πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα είναι ένας υπέροχος χώρος που γίνεται πόλος έλξης όταν οι καιρικές συνθήκες καλυτερεύσουν και επιτρέπουν σε οικογένειες να έρθουν να περπατήσουν σε μια περιοχή 140 περίπου στρεμμάτων με πολύ πράσινο και τεράστια ιστορία, καθώς ο μεγάλος φιλόσοφος Πλάτωνας έφτιαξε εκεί την Ακαδημία του.

Το πάρκο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, διαθέτει σύγχρονη παιδική χαρά, γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου όπου μπορούν να παίξουν και να αθληθούν τα παιδιά. Φυσικά, μπορεί κανείς να περπατήσει στον αρχαιολογικό χώρο που έχει αποκαλυφθεί από τις ανασκαφές.

Όσοι από μας, δεν έχουν καταφέρει ακόμα, αν και είναι στη γειτονιά μας, αξίζει να πάμε μια βόλτα στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα και να το κάνουν τώρα.

Το Σαββατοκύριακο είναι ιδανικό να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε. Και είναι μια καλή ευκαιρία να τους μιλήσουμε λίγο για την ιστορία του τόπου μας και για την μεγάλη προσφορά στην ανθρωπότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου