Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ο Μακρόν, νέος προεδρος της Γαλλίας

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη το βράδυ της Κυριακής (07/05/2017) πανηγυρικά, νέος πρόεδρος της Γαλλίας επικρατώντας στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν.
Ο 39χρονος επικεφαλής του κεντρώου κόμματος «En Marche!» (σ.σ. «Εμπρός!») γίνεται ο 8ος Πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, έχοντας πετύχει μια ξεκάθαρη νίκη έναντι της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου.
Στις 21:00 ώρα Ελλάδας η γαλλική κρατική τηλεόραση μετέδωσε το πρώτο επίσημο αποτέλεσμα για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μακρόν γίνεται ο νέος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, με ποσοστό 65,1%, έναντι 34,9% που συγκέντρωνε η κ. Λεπέν.
Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, τα αποτελέσματα του β΄γύρου των προεδρικών εκλογών διαμορφώνονται στις 02:40 ώρα Ελλάδος ως εξής:
- Εμμανουέλ Μακρόν: 66,01%
- Μαρίν Λεπέν: 33,99%
Επίσης, τα γαλλικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν στις 21:06 ώρα Ελλάδας ότι η κ. Λεπέν είχε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μακρόν, τον οποίο και συνεχάρη για τη νίκη του.
Περίπου 47 εκατ. ψηφοφόροι κλήθηκαν ενώπιον της κάλπης, για να απαντήσουν στο «δίλημμα» που οδήγησε στην εκλογή του νέου Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

  • Πηγή : http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου