Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ξεκινούν από σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις σήμερα, Τρίτη 2 Μαΐου, και σύμφωνα με το νόμο τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά την Κυριακή 7 Μαΐου, με προτεινόμενο ωράριο 11.00 - 20.00. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο του νόμου 4446/2016, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 2 Μαΐου και θα λήξουν τη Δευτέρα 15 Μαΐου.  

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.  

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.   

Οι περιοχές

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών, όπως έχει γνωστοποιήσει με εγκύκλιό της η ΕΣΕΕ, ορίστηκαν για τους συγκεκριμένους νομούς οι παρακάτω ημερομηνίες: 1 - 15 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 7 Μαΐου -Νομός Ηλείας -Νομός Καστοριάς 1 – 15 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 14 Μαΐου -Δήμος Παιονίας (νομού Κιλκίς) 1 - 13 Μαΐου και 26 - 28 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 7 Μαΐου -Νομός Δράμας 1 –-10 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 7 Μαΐου -Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης  -Νομός Χαλκιδικής -Νομός Λάρισας -Νομός Τρικάλων -Νομός Μαγνησίας -Νομός » Αρτας -Δήμος Κιλκίς 2 - 11 Μαΐου με προαιρετική λιτουργία την Κυριακή 7 Μαΐου -Νομός Καρδίτσας

Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει στους εμπόρους πως σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.   Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

  • Πηγή: http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου