Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Πέρασαν μέτρα και αντίμετρα με 153 "ναι"

Το πρωτοσέλιδο των σημερινών ΝΕΩΝ "παίζει" με τη γραβάτα Τσίπρα...

Μέτρα και αντίμετρα πέρασαν από την Βουλή, με τον κυβερνητικό συνασπισμό των 153 "ΝΑΙ" να μην σπάει, όπως αναμενόταν. Αυτό το "πράσινο φως" του ελληνικού Κοινοβουλίου θα είναι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο Eurogroup της Δευτέρας, 22.05.2017, στο οποίο η κυβέρνηση ευελπιστεί να δει -επιτέλους- λευκό καπνό για τη συνολική συμφωνία.
ταν μια συνεδρίαση που τα είχε... όλα.
Κάποια τα περιμέναμε: Ένταση, νεύρα, αλληλοκατηγορίες, βαριές εκφράσεις και ενίοτε προσβολές (σ.σ. κυρίως από το "δίδυμο" Τσίπρα - Μητσοτάκη), αλλά και την απουσία της Χρυσής Αυγής, η οποία φρόντισε στην... εκπνοή και πριν την ψηφοφορία να δώσει το αναμενόμενο σόου.
Κάποια... όχι και τόσο: Τρικάκια από μέλη της Λαϊκής Ενότητας (σ.σ. τα οποία σημειωτέον έμειναν στο... κόκκινο χαλί της Βουλής μέχρι το τέλος) συνάντηση Καμμένου - Καραμανλή στο εντευκτήριο, "έκρηξη" από την Φώφη Γεννηματά για την σειρά των ομιλιών, αλλά και την πολιτική άποψη της... συζύγου του Βασίλη Λεβέντη για το πολιτικό μέλλον του Αλέξη Τσίπρα!
Κάποια καθόλου: Όπως το να ακουστεί στο Κοινοβούλιο η λέξη Survivor. Η οποία βγήκε από τα χείλη του υπουργού των Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος παίρνοντας τελευταίος τον λόγο πριν την ψηφοφορία είπε αστειευόμενος: "Έτσι κι αλλιώς μόνοι μας είμαστε, οι 9 στους 10 στην Ελλάδα βλέπουν Survivor τώρα...".
Όλα αυτά ενώ έξω από την Βουλή γινόταν την ίδια ώρα ο... κακός χαμός, με άγρια επεισόδια μεγάλης έκτασης, τα οποία μεταδόθηκαν και από διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τα... κουκιά
Με 153 ψήφους «υπέρ», λοιπόν, έναντι 128 «κατά» ψηφίσθηκε επί της αρχής το τέταρτο Μνημόνιο στην ονομαστική ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ απόντες ήταν 19 βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου