Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε καφέ με άδειο στομάχι

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να πίνουν τον πρωινό τους καφέ με άδειο στομάχι, κάτι που δεν είναι καλό για τον οργανισμό τους.
Τι κι αν ο καφές να έχει θετικές επιπτώσεις στη διάθεση, τη λειτουργία του εγκεφάλου και την αθλητική απόδοση. Αν πίνετε τον καφέ σας με άδειο στομάχι ή αντικαθιστώντας το πρωινό μόνο με καφέ, στερείτε από το σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.
Ακόμη και αν δεν αισθάνεστε πεινασμένοι όταν ξυπνάτε ή πριν πιείτε τον καφέ σας, προσπαθείστε να φάτε κάτι ώστε να κρατάτε το σάκχαρό σας σε σταθερά επίπεδα.
Δείτε άλλες δύο επιπτώσεις της κατανάλωσης καφέ με άδειο στομάχι…

Αύξηση βάρους
Μια άλλη σημαντική επίπτωση του να πίνει κανείς καφέ με άδειο στομάχι είναι η αύξηση των πιθανοτήτων να πάρει βάρος.
Ειδικά αυτοί που θεωρούν ότι αντικαθιστώντας το πρωινό με καφέ, καταστέλλουν την όρεξή τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι διαταράσσουν τα επίπεδα της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να επιθυμούν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη.

Προβλήματα στο στομάχι
Τα αντιοξειδωτικά τέλος, που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες ο καφές σχετίζονται με ένα τύπο οξέος (chlorine genic acid) που βρίσκεται και σε πολλά φρούτα.
Ένα φλιτζάνι σκέτου καφέ με άδειο στομάχι διεγείρει την έκκριση του υδροχλωρικού οξέος στην πεπτική οδό. Το υδροχλωρικό οξύ διασπά τις τροφές στο στομάχι. Όταν όμως το στομάχι είναι άδειο είναι πιθανό η κατανάλωση καφέ να οδηγήσει σε αυξημένο επίπεδο γαστρικού οξέος, φούσκωμα και εμετό.

  • Από το  http://medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου