Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

«Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης»

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας του θεσμού του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» του Δήμου Αθηναίων, ο Συμπαραστάτης κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα το «Εγχειρίδιο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης». Στο εγχειρίδιο καταγράφονται οι κοινές αρχές, επίσημα κείμενα, υποδείγματα και διοικητικές πρακτικές, που έχουν αναπτυχθεί από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού.

Ας δούμε τι λέει ο ίδιος ο κ. Σωτηρόπουλος:

Κάθε μέρα δεχόμαστε αιτήματα για πληροφόρηση από νέες δημοτικές αρχές για το θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργοποιήσουν τον θεσμό. Είναι σημαντικό ότι έχει ξεκινήσει πιο σοβαρά αυτός ο διάλογος στις τοπικές κοινωνίες και σε δήμους που δεν έχει εκλεγεί Συμπαραστάτης.

Το Εγχειρίδιο Συμπαραστάτη είναι ένα εργαλείο για να δοθούν γρήγορα γενικές απαντήσεις. Ως συντονιστής στο Δίκτυο Συμπαραστατών, είμαι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για το θέμα.

Και ετοιμάζουμε μια παρέμβαση ώστε να προκηρυχθούν σύντομα οι θέσεις για τους νέους Συμπαραστάτες, σε Δήμους και Περιφέρειες, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή εξάπλωση του θεσμού στην Ελλάδα, ενόψει και της αξιολόγησης της χώρας από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι ενεργοί πολίτες στις περιοχές που δεν υπάρχει Συμπαραστάτης, είναι σημαντικό να αναδείξουν το θέμα, ζητώντας την ενεργοποίηση του θεσμού, όπως κάναμε κι εμείς στην Αθήνα το 2011.

  • Μπορείτε να βρείτε το Εγχειρίδιο στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων. Δείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου