Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα…

Πόσο βοηθάει άραγε το μέτρο των ανοιχτών καταστημάτων την Κυριακή; Έρευνα της ΕΣΕΕ δείχνει ότι το μέτρο δεν αποδίδει…


Με το μέτρο των ανοιχτών μαγαζιών την Κυριακή να έχει προκαλέσει αρκετές τριβές και να διχάζει μια έρευνα της ΕΣΕΕ που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, δείχνει πως μάλλον όλα γίνονται για το τίποτα.

Η εν λόγω έρευνα της ΕΣΕΕ όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή 20 Ιουλίου, την πρώτη Κυριακή των φετινών καλοκαιρινών εκπτώσεων κατά την οποία τα καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν είναι ανοιχτά.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα αποδεικνύεται ότι οι επτά Κυριακές από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε βέβαια την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά.

Υπ’ αυτήν την έννοια η εμμονή στην πλήρη απελευθέρωση την Κυριακή φαντάζει περισσότερο με «ιδεοληψία» αξιωματούχων με δεμένα χέρια, παρά «πολιτική» που βασίζεται στη γνώση της πραγματικής οικονομίας.

Για να επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά από τους ίδιους τους ανθρώπους της καθημερινότητας της αγοράς, ότι οι επιπτώσεις στον τζίρο και στην απασχόληση του λιανεμπορίου δεν είναι ούτε σημαντικές, ούτε διατηρήσιμες στο χρόνο, η ΕΣΕΕ ζητά από μικρές και μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις να απαντήσουν σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της συνομοσπονδίας προς τα μέλη της…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου