Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε, άραγε;

Ένας σημαντικός και ιδιαίτερα σοβαρός άνθρωπος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ευρωβουλευτής, ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος καλείται να σχολιάσει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και ούτε λίγο ούτε πολύ μιλά για... δημοκρατία της Κολομβίας και για Εσκομπάρ που παίζουν παιχνίδι. Και κανείς δεν αντιδρά, κανείς δε μιλά και δεν ανταπαντά.
Ο Παππάς και ο αρχιμανδρίτης που είναι άραγε;
Στις τράπεζες παίζεται πολύ βρόμικο παιχνίδι που ουσιαστικά εξανάγκασε τον Μ. Σάλλα να αποχωρήσει. Σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες ανατροπές και το τραπεζικό τοπίο θα αλλάξει, πιθανότατα κατ' απαίτηση των δανειστών. Ο αφελληνισμός των τραπεζών είναι προ των πυλών με διοικήσεις ελεγχόμενες και με διάφορους Ούγγρους και Πολωνούς να κάνουν παρέλαση στα διοικητικά συμβούλια. Όλα αυτά στην περήφανη κυβέρνηση της αριστεράς που κάποτε μιλούσε για γερμανοτσολιάδες.
Κι όμως, κανείς δεν αντιδρά. Σιωπούν όλοι, δεν βρίσκουν ούτε μια κουβέντα να πουν για τα όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν.
Στο Αιγαίο γίνεται χαμός. Φήμες κάνουν λόγο για «τσάρκες» τουρκικών μαχητικών, αεροσκαφών και πλοίων, που αναζητούν αυτομολήσαντες. Εκφράζονται φόβοι ότι εκατοντάδες ή και χιλιάδες αντιφρονούντες θα θελήσουν να περάσουν στην Ελλάδα είτε για να μείνουν είτε για να φύγουν για την Ευρώπη. Ως τουρίστες ή ως πρόσφυγες. Γιατί καλύτερα είναι σε κανένα hot spot παρά στην κρεμάλα του Ταγίπ.
Κι όμως, δεν υπάρχει κάποια σοβαρή κινητικότητα. Ο ακομβίωτος στρατηγός που βρίσκεται, είναι σε διακοπές;
Στο μέτωπο της οικονομίας όλα έχουν αφεθεί στον αυτόματο. Όταν θα συμβεί το ατύχημα εκεί κατά το φθινόπωρο τότε θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ. Όμως, από την κυβέρνηση ή θα πανηγυρίζουν ή θα είναι σιωπηλοί.
Για τα μόνα που φωνάζουν είναι για τον εκλογικό νόμο και για τους μπαχαλάκηδες στο ΑΠΘ. Για όλα τα κρίσιμα ζητήματα όλοι στην κυβέρνηση κρύβονται. Ο Παππάς κρύβεται, ο Τσίπρας κρύβεται, ο Κουρουμπλής κάνει λεονταρισμούς, οι υπουργοί Οικονομικών είναι ανύπαρκτοι, ο στρατηγός σπληνάντερος τσακίζει καμιά νεφραμιά, ο Κοτζιάς σε κάποιο τουριστικό ταξιδάκι βρίσκεται.
Μιλήστε ρε παιδιά. Κινηθείτε. Τόσα σοβαρά πράγματα υπάρχουν κι εσείς θα τσακώνεστε απόψε για τον εκλογικό νόμο; Για όλα τα υπόλοιπα θα είστε σαν την... Μαρία της σιωπής;
Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και όλοι ζούμε την καλοκαιρινή νιρβάνα. Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;
  • Από το http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου