Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ο δήμαρχος Αθηναίων είναι υποψήφιος για το βραβείο World Mayor. Μεγάλη τιμή για την Αθήνα!

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο οποίος είναι υποψήφιος για το βραβείο World Mayor για το έτος 2016.

Το αφιέρωμα εστιάζει στην προσφυγική κρίση και στον τρόπο που την αντιμέτωπισε ο κ. Καμίνης. Σκιαγραφώντας το προφίλ του η Corriere αναφέρει ότι «βρέθηκε αντιμέτωπος με την προσφυγική κρίση και ενώ η εθνική κυβέρνηση αποστασιοποιούνταν, ο ίδιος βγήκε μπροστά, δημιουργώντας την πρώτη δομή φιλοξενίας - καταυλισμό προσφύγων που λειτούργησε».

Σε δηλώσεις του ο κ. Καμίνης, δεν κρύβει τις ανησυχίες του για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας στο προσφυγικό. «Προς το παρόν αντέχει, αλλά κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό ακόμα» τονίζει και προσθέτει ότι «αν καταρρεύσει, εγώ πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Να θυμάστε όμως, οι μετανάστες δεν θέλουν να σταματήσουν εδώ, στοχεύουν προς το Βορρά».

Αναφερόμενος στην αντοχή των Ελλήνων στην κρίση ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι την αποδίδει «στην αλληλεγγύη, στο θεσμό της οικογένειας αλλά και το αδήλωτο χρήμα». Η εφημερίδα παρουσίασε επίσης τους δυο άλλους συνυποψήφιους του κ. Καμίνη για το βραβείο, τους δημάρχους της βελγικής πόλης του Mechelen Bart Somers και του Γκντάνσκ της Πολωνίας Pawel Adamowicz.

  • Πηγή: http://www.greek-inews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου