Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Κάλεσμα της ΓΣΕΕ για την απεργία της 8ης Δεκέμβρη

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016 και στα Κεντρικά Συλλαλητήρια των Συνδικάτων:



ΑΘΗΝΑ – στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – στις 11.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου


«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα.

Είμαστε για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που εθελοτυφλώντας στις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας.

Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας.



ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

·         Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών στις μνημονιακές δεσμεύσεις.

·         Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθολικότητα αμοιβών και όρων εργασίας ΕΓΣΣΕ, επέκταση ΣΣΕ, ολική μετενέργεια, αρχή της εύνοιας, άμεση επαναφορά των κατώτατων αμοιβών και των προσαυξήσεων προϋπηρεσίας – Κατάργηση 6ης Π.Υ.Σ.

·         Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας που διέλυσε το συλλογικό Εργατικό Δίκαιο. Διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων. Καμία πράξη άρσης της απόλυτης απαγόρευσης του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

·          

OΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016

Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές). Επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων σε διακρίσεις και βία ομάδων, όπως νέοι, γυναίκες, εργαζόμενοι πλησίον της σύνταξης, εργαζόμενοι μετά από εργατικό ατύχημα, ανάπηροι, μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ.

ΟΧΙ στα «υποκατώτατα» δικαιώματα.

Προστασία της ΥΓΕΙΑΣ και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των εργαζομένων, επέκταση των ΒΑΕ, συστηματικοί έλεγχοι.

Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας. Αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, της ψευδώς δηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στη βάση των προτάσεων

Άμεση κατάργηση των μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας και εργαλείο πρόσθετης φορολόγησης. Κοινωνική ασφάλιση με την ΕΓΓΥΗΣΗ του Κράτους στη χρηματοδότηση, στη μακροχρόνια βιωσιμότητα και στην κοινωνική αποτελεσματικότητα των Φορέων Κύριας ΚΑΙ Επικουρικής Κοινωνικής Ασφάλισης. Επαναφορά των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) και των παροχών κοινωνικής ασφάλειας σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων του εθνικού πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους. Θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας. Όχι στο ξεπούλημα που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές.

 Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων. Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

 Δίκαιο φορολογικό σύστημα – Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής σε βάρος του εργατικού εισοδήματος, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, στις πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, αποτελεσματική και συνεκτική αντιμετώπιση των ζητημάτων μετανάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.

 Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2017 με έμπρακτη αποκατάσταση της κοινωνικής διάστασης και του κοινωνικού προσώπου που οφείλει να έχει ένα κυρίαρχο Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας σε επίπεδο εθνικού οικονομικού προϋπολογισμού.

ΤΕΛΟΣ στη φτωχοποίηση, στον αυταρχισμό, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Για τη ΓΣΕΕ ο αγώνας είναι μονόδρομος!

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή.

Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η ενότητα όλων των εργαζομένων και ο κοινός αγώνας, είναι προαπαιτούμενα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Για ακόμη μία φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό.

Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Όλοι στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016 και στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων.

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου