Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Προς παραίτηση ο Χρ. Τεντόμας μετά το φιάσκο της ρόδας στο Σύνταγμα. Τι λέει η εταιρία...

Ο Χρήστος Τεντόμας, είναι το πρόσωπο στο οποίο χρεώνεται, όπως όλα δείχνουν, το φιάσκο με την ρόδα στο Σύνταγμα που τελικά ουδέποτε λειτούργησε και μετά από σημερινή απόφαση του Δήμου της Αθήνας απομακρύνεται από το σημείο.

Ο κ. Τεντόμας είναι πρόεδρος του τομέα Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου και ήταν εκείνος που είχε επωμιστεί το θέμα της ρόδας και ως εκ τούτου «χρεώνεται» και την τελική αποτυχία.

Την σχετική πρωτοβουλία μάλιστα διαφήμιζε τις προηγούμενες μέρες στην προσωπική του σελίδα στα social media, κάτι που καταδεικνύει πως ήταν μέρος των αρμοδιοτήτων του, εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου της Αθήνας.

Την ίδια ώρα η Δημοτική παράταξη « Αθήνα Μπορείς» με την οποία εξελέγη δημοτικός σύμβουλος ο κ. Τεντόμας, με ανακοίνωση της παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ και τον στηλιτεύει για «προχειρότητα» στο θέμα της ρόδας του Συντάγματος αλλά και στην εν γένει πολιτική του στην προεδρία του ΟΠΑΝΔΑ.

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, ο κ. Τεντόμας εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να συγκροτήσει δική του παράταξη προκειμένου να διεκδικήσει, ως υποψήφιος της κεντροδεξιάς, τη Δημαρχία της Αθήνας το 2019.

Δεν αποκλείεται, η κινητικότητα αυτή να εξηγεί και τους υψηλούς τόνους της πλευράς Σπηλιωτόπουλου, αν και ο κ. Τεντόμας είχε επιλεγεί για τη θέση από την παράταξη του κ. Σπηλιωτόπουλου, ακριβώς στο πλαίσιο της αναλογικότητας στη στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μόνο άγνοια μπορεί να δικαιολογήσει την όποια άμεση ή έμμεση σύνδεση του Προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ και δημοτικού συμβούλου Χ.Τεντόμα με τη δημοτική μας παράταξη. Και για να είμαστε πιο ειλικρινείς το μόνο που μας συνδέει είναι ότι ο Χ.Τεντόμας αφού χρησιμοποίησε την δημοτική μας παράταξη και τους χιλιάδες συμπολίτες που μας εμπιστεύτηκαν  για την εκλογή του, αμέσως μετά αποστάτησε και ανεξαρτητοποιήθηκε έτσι ώστε ανενόχλητος να είναι αναπόσπαστο τμήμα της διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής.

Άλλωστε στην σημερινή δημοτική αρχή οφείλεται ο διορισμός του στην Διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ και σ’ αυτήν και  μόνο πολιτικά, οικονομικά αλλά και ηθικά αναφέρεται. Η διοίκηση του Δήμου της Αθήνας είναι συνολική, συλλογική και αδιαίρετη και όποια προσπάθεια διάκρισης κάποιου ή τμήματος αυτής μόνο σκοπιμότητα υποκρύπτει. Όσον αφορά την προχειρότητα, την επιπολαιότητα και τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ, η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία της είναι η ξεχαρβαλωμένη Ρόδα του Συντάγματος, με υποβασταζόμενες  ξύλινες σανίδες και χωρίς μελέτη καταλληλότητας. Για όλα τα υπόλοιπα εκκρεμεί μια ουσιαστική και εις βάθος έρευνα που θα φωτίσει όλες τις πλευρές μιας σκοτεινής  απόφασης που η διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ προσπαθεί με διαρροές να μετακυλήσει στον Δήμαρχο της Αθήνας».

  • Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  • Η απάντηση της εταιρίας που τοποθέτησε τη ρόδα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου