Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Τα συγχαρητήρια στον Μητσοτάκη: Το SMS του Σταύρου, το αίτημα του Λεβέντη, το τηλεφώνημα του Μεϊμαράκη. Νέος αρχηγός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρώτος «ανακοίνωσε» τη νίκη ο Τζιτζικώστας - Μήνυμα ενότητας από τον Σαμαρά - Ντόρα: Συγχαρητήρια, πέτυχες μία μεγάλη νίκη Προοδευτική στροφή ζήτησε ο Θεοδωράκης - Επέμεινε σε κυβέρνηση τεχνοκρατών ο Λεβέντης
 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ.
Τα πράγματα ξεκαθάρισαν σχετικά νωρίς και περί τις 9:00 το βράδυ της Κυριακής όσοι είχαν πρόσβαση στην ροή των αποτελεσμάτων έβλεπαν άνετη επικράτηση του κ. Μητσοτάκη με μόνο ερωτηματικό το εύρος της διαφοράς.
Ο πρώτος ο οποίος έδωσε δημόσια συγχαρητήρια στον κ. Μητσοτάκη ήταν ο ανθυποψήφιός του στον πρώτο γύρο Απόστολος Τζιτζικώστας. Μέσω μέσω twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε: «Συγχαρητήρια στο ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ! Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μία μεγάλη ενωμένη ανανεωμένη και δυνατή ΝΔ!».
Σε δεύτερο tweet ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε: «Και για όσους έμειναν με την απορία: Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη!». 
Στις 10 το βράδυ το μόνο που ήταν ανοικτό ήταν το εύρος της διαφοράς του κ. Μητσοτάκη.
Λίγο μετά τις 10:30 όπως ανακοίνωσε επίσημα ο συνεργάτης του Θέοδωρος Αμπατζόγλου «ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη, τον συνεχάρη και του  ευχήθηκε καλή επιτυχία». Το τηλεφώνημα ήταν ουσιαστικά η αναγνώριση του αποτελέσματος. Ο επόμενος ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι με καταμετρημένο το 70% των ψήφων ο κ. Μητστοτάκης είχε το 51% και ο κ. Μεϊμαράκης το 49%, και συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη. Εκείνη την ώρα ο νικητής των εκλογών ήταν στο πολιτικό του γραφείο μαζί με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ στο εκλογικό του κέντρο είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από τους συνεργάτες και υποστηρικτές που τον περίμεναν.
Ο επόμενος που έδωσε συγχαρητήρια στον νικητή των εκλογών δίνοντας με τον τρόπο του το μήνυμα ότι τον στήριζε και ότι θα τον στηρίξει και την επόμενη ημέρα ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Παράλληλα έκανε την εξής δήλωση: «Συγχαίρω θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του. Από αύριο η ΝΔ ανανεωμένη και ενωμένη οφείλει να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες και να κερδίσει οριστικά τη μάχη κατα του λαϊκισμού».

Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού
Λίγο πριν τις 12:00 στον κ. Μητσοτάκη τηλεφώνησε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον συνεχάρη και συμφώνησαν να συναντηθούν εντός των προσεχών ημερών. Συγχαρητήριο τηλεφώνημα δέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο οι σχέσεις τους δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, ο κ. Μητσοτάκης είχε ταχθεί κατά της εκλογής του ενώ κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα είχε ασκήσει κριτική στην στάση του το 2008 όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου.
Λίγο μετά τις 12:00 έγινε γνωστό ότι και ο έτερος πρώην πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη τον συνεχάρη και συμφώνησαν εντός των επομένων ημερών να συναντηθούν. Είναι γνωστό ότι ο κ. Καραμανλής είχε ρίξει το ειδικό του βάρος υπέρ του  κ. Μεϊμαράκη και υπ΄αυτή την έννοια είναι από τους ηττημένους της εκλογικής αναμέτρησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως αργά το βράδυ της Κυριακής επισκέφθηκε τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος τον υποδέχθηκε με την φράση «Συγχαρητήρια και πρωθυπουργός», ενώ δόθηκε στην δημοσιότητα και η φωτογραφία της επίσκεψης.
Λίγο πριν τις 11:00 το βράδυ μέσω twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης που από την επομένη του πρώτου γύρου είχε συνταχθεί και έδινε αγώνα υπέρ του κ. Μητσοτάκης έγραψε «Συγχαρητήρια φίλε». Παράλληλα ανάρτησε φωτογραφίες από το πολιτικό του γραφείο και μία στην οποία είναι μαζί με τον άνθρωπο του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Μουρούτη.
Λίγο πριν τις 12:00 τα δικά της συγχαρητήρια έδωσε μέσω διαδικτύου και η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη. Στην ανάρτηση στο Facebook έγραψε: «Κυριάκο, συγχαρητήρια. Πέτυχες μία μεγάλη νίκη. Νίκη αρχών, νίκη των ιδεών μας, νίκη ανανέωσης. Για τη ΝΔ ξεκινάει μια καινούρια σελίδα ενότητας, όπου δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να συγχαρώ επίσης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το ήθος και το διαχρονικό του αγώνα για τη ΝΔ, που είναι το σπίτι μας. 'Ολοι μαζί θα συνεχίσουμε. 'Ολοι μαζί θα νικήσουμε».
Πριν τα μεσάνυχτα ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης αφού συνεχάρη και εκείνος τον νικητή ανακοίνωσε ότι σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή παράδοσης παραλαβής στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.
Την ροή των αποτελεσμάτων παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Μέγαρο Μαξίμου και στα γραφεία των πολιτικών κομμάτων. Το επιτελείο του πρωθυπουργού είχε τις δικές του πληροφορίες και όταν στη ΝΔ ξεκαθάρισαν τα πράγματα τηλεφώνησε στον  κ. Μητσοτάκη.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε κάνει την δική του δήλωση με πολιτικό περιεχόμενο. Αφού δίνει τα συγχαρητήριά του προσθέτει: «τώρα είναι η μεγάλη ώρα ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλλει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής αποτελούμενη από τεχνοκράτες, η οποία θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών».
Mε sms  πριν ακόμη οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο κ. Θεοδωράκης έγραψε: «Μπράβο σου. Ελπίζω να καταφέρεις να στρέψεις το καράβι της ΝΔ σε προοδευτικές όχθες».

  • Από το http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου