Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Το μέτωπο αγροτών - ελεύθερων επαγγελματιών αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση

Αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με αιχμή την πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Πέμπτη. Μια ημέρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απουσιάζει στο Λονδίνο προκειμένου να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Συρία, όπου και αναμένεται να έχει διμερείς επαφές τόσο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, όσο και με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ήδη αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες συντονίζονται ώστε να ενώσουν τη δράση τους. Σήμερα το απόγευμα (19:30) στο μπλόκο στο κάστρο Βοιωτίας το συντονιστικό των επιστημονικών φορέων και των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας συναντήθηκε με τους αγρότες από τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Στην αντιπροσωπεία των φορέων των επιστημόνων συμμετείχαν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και οικονομολόγοι.

Το πρωί για πρώτη φορά αγρότες των Μεσογείων προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Μαρκοπούλου (12:00-13:00), με την πρόσβαση προς το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» να γίνεται μόνο μέσω της Αττικής οδού. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης περίπου 200 τρακτέρ αγροτών από τα Μεσόγεια.

Η ερχόμενη Πέμπτη, μετά και τα όσα έγιναν χθες Πέμπτη έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στην πλατεία της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν τα εγκαίνια της έκθεσης, είναι κάτι σαν D-Day για τον αγροτικό κόσμο και τους ελεύθερους επαγγελματίες και γενικά όσους πλήττονται από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας να κατέβουν ακόμη και τα τρακτέρ. Σίγουρα πάντως την ερχόμενη Πέμπτη στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία επιδίωξη των συμμετεχόντων είναι να «νεκρώσουν» τα πάντα, δρόμοι, τελωνεία και λιμάνια.

Σε αυτήν την φάση η κυβέρνηση επιχειρεί παρασκηνιακά μέσω βουλευτών της επαρχίας να κρατήσει «ανοιχτούς» τους διαύλους επικοινωνίας με τον αγροτικό κόσμο και, αν αυτό καταστεί δυνατό, να υπάρξει και μία συνάντηση των αγροτών που το επιθυμούν με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε καμία βέβαια περίπτωση δεν μπορούν να γίνει δεκτό το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου. «Είναι ένα αίτημα που διατυπώθηκε απλά για να τορπιλίσει τον διάλογο», λένε τα κυβερνητικά στελέχη. 

  • Του Δημήτρη Χατζηνικόλα από τη http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου