Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Μάντης - Καγιαλής: Χάλκινοι Ολυμπιονίκες στο Ρίο



Ο Παύλος και ο Παναγιώτης χάρισαν στην ελληνική ιστιοπλοΐα το όγδοο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το 5ο για την εθνική αποστολή του Ρίο.

Η τελευταία ιστιοδρομία καθήλωσε τους θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τη μάχη που έδωσε το ελληνικό πλήρωμα με αντίπαλο το δίδυμο των Αυστραλών για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και του αργυρού μεταλλίου.

Ο αγώνας κρίθηκε στην τελευταία σημαδούρα, λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό.

«Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την απόδοσή μας» ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα ιστιοπλόου Παύλου Καγιαλή, μετά τη συγκλονιστική ιστιοδρομία στα σκάφη «470».

Οι κόποι και κυρίως ο προγραμματισμός 8 χρόνων με τον συναθλητή του Παναγιώτη Μάντη απέδωσαν «καρπούς» και από χθες πανηγυρίζουν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Ο Παναγιώτης και ο Παύλος δηλώνουν υπερήφανοι για την επιτυχία τους και ανατρέχουν στο παρελθόν, πριν από 8 χρόνια, όταν ως δίδυμο στην κατηγορία των «470» ξεκίνησαν να παλεύουν με τα κύματα, για να κατακτήσουν την κορυφή τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

«Έχουμε λείψει από τα σπίτια μας, οι δικοί μας άνθρωποι το γνωρίζουν πολύ καλά. Ξεχάσαμε τα σπίτια μας. Όμως αυτή η στιγμή, ήταν η δικαίωση μια δουλειάς που είχε κόπο αλλά και προγραμματισμό», είπε ο 35χρονος Παναγιώτης, ο οποίος στα οκτώ του χρόνια ξεκίνησε το μαγευτικό και συνάμα επίπονο ταξίδι στο χώρο της ιστιοπλοΐας.

Ο συνοδοιπόρος στις θαλάσσιες διαδρομές, Παύλος Καγιαλής έδειξε το ταλέντο του στην ιστιοπλοΐα από την ηλικία των επτά ετών.

Για τον 32χρονο χάλκινο Ολυμπιονίκη του Ρίο «ο επιμένων νικά» και τονίζει για τον συναθλητή του Παναγιώτη: «Είμαστε πάνω απ’ όλα φίλοι, γι’ αυτό πάμε και τη βάρκα μας μπροστά».

«Όταν χάσαμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, είχαμε πει ότι θα σταματήσουμε. Αλλά τελικά πεισμώσαμε και ήρθαν περισσότερα μετάλλια και περισσότερες διακρίσεις. Ήταν όνειρο ζωής να βρεθούμε σε αυτή τη θέση» τονίζει ο Καγιαλής για να τον συμπληρώσει ο Μάντης ότι:

«Δεν έφυγε η δίψα μας για το μετάλλιο. Έχουμε και συνέχεια», με τους δύο να δίνουν την υπόσχεση ότι η σπουδαία επιτυχία στους Αγώνες του Ρίο ήταν μόνο η αρχή.



Ποιος είναι ο Παναγιώτης Μάντης

Γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1981. Μπήκε στο χώρο της Ιστιοπλοΐας σε ηλικία 8 ετών και ασχολήθηκε με την κατηγορία Optimist στο Ν.Ο.Τ.Κ.

Το 1994 μεταγράφεται στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς και μετά τα optimist ασχολείται ενεργά με την κατηγορία 420, όπου και στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος.

Στη συνέχεια, αγωνίζεται με την Ολυμπιακή κατηγορία 470. Το 2001 και το 2002 στην κατηγορία νέων ανδρών κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Από το 2008 ξεκινά την κοινή του πορεία με τον Παύλο Καγιαλή.



Ποιος είναι ο Παύλος Καγιαλής

Γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1984 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Χαλκιδική απ' όπου ξεκίνησε και την Ιστιοπλοΐα, όταν είδε κάτι σκαφάκια στη θάλασσα.

Μετά, στα 18 του κατέβηκε στην Αθήνα. Από το 2008 αρχίζει την κοινή του πορεία με τον Παναγιώτη Μάντη.



Οι μεγαλύτερες διακρίσεις τους

2010: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

2013: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

2014: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

2015: Αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η διοργάνωση του Ρίο 2016 είναι οι πρώτοι τους Ολυμπιακοί Αγώνες.

  • Από το http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου