Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Οι καλύτερες ταράτσες για το καλοκαίρι

Μια απόδραση από την πόλη δεν γίνεται μόνο προς τα έξω αλλά και προς τα πάνω. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν πώς και πώς την άδεια Αθήνα του Αυγούστου, για να την απολαύσουν με την άπλα και την θέα μιας από τις ωραίες ταράτσες της. 
Η πρώτη δική μας στάση είναι στο rooftop bar του A for Athens, που — ειδικά τώρα που ο κόσμος αραιώνει — είναι εξαιρετική επιλογή για cocktail και γρήγορο φαγητό, με μια συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη και το Μοναστηράκι. 
Ανεβαίνοντας προς το Σύνταγμα, η ταράτσα του The Zillers, στο ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο απέναντι από τη Μητρόπολη, συνδυάζει τα cocktail του Γιάννη Σαμαρά με πολύ καλή μεσογειακή κουζίνα. Λίγο πιο ψηλά, το deck του Thea Terrace (φωτο) είναι ιδανικό για απογευματινό καφέ ή ακόμα και δουλειά (το inside joke μας είναι ότι πρόκειται για το καλύτερο γραφείο της πόλης). 
Για φαγητό αξίζει να δοκιμάσεις το Modern στη Δ. Αρεοπαγίτου, ενώ οι πιο ρομαντικοί ανεβαίνουν στον Λυκαβηττό και στους κλασικούς Ορίζοντες, απ' όπου βλέπουν τον Παρθενώνα όπως δεν μπορείς να τον δεις από κανένα άλλο σημείο μέσα στο λεκανοπέδιο: από ψηλά. 
Για το τέλος κρατάμε την ταράτσα που δεν είναι ακριβώς ταράτσα και είναι για μας η απόλυτη απόδραση προς τα πάνω στην καλοκαιρινή Αθήνα: μια βόλτα μέχρι το ψηλότερο σημείο των Αναφιώτικων στην Πλάκα. Εκεί, το τραπέζι και το ποτό μπορούν να είναι μόνο αυτοσχέδια και η θέα διαφορετική από κάθε άλλη νησιώτικη Χώρα που έχεις ποτέ γνωρίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου