Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Αύριο. Κυριακή 8η Νοεμβρίου 2015 τρέχουμε...

Ο Μαραθώνιος Αθηνών, "ο Αυθεντικός" δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας δύσκολος αγώνας δρόμου για λίγους, μια σκληρή διαδρομή 42.195 μέτρων αλλά και ο αγώνας που δοκιμάζει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα του αθλητή.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Μαραθώνιος Αθηνών, "ο Αυθεντικός" είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης, τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η ενθάρρυνση στον μοναχικό δρόμο του Μαραθωνοδρόμου αξίζει πολλά ιδίως στα τελευταία δύσκολα χιλιόμετρα, εκεί που δεν υπάρχουν πια δυνάμεις στον δρομέα παρά κάτι που έρχεται από την ψυχή του.

Ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος λέει χαρακτηριστικά:

«Όταν το σώμα παραδίδεται, τότε μόνο η δύναμη της θέλησης μπορεί να το ενεργοποιήσει. Δεν είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι συμβαίνει στο μυαλό, στην ψυχή ενός δρομέα, στις αισθήσεις του και πέρα από αυτές...στην προσπάθειά του να αρνηθεί το σώμα του. Ο δρομέας που είναι σε θέση να συνεχίσει, είναι αυτός που έχει καταφέρει να κάνει την υπέρβαση σε ένα μεταφυσικό επίπεδο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου