Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Το 28ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου σηκώνει αυλαία. Ας ζήσουμε κάτι διαφορετικό!

Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με τους Έλληνες σινεφίλ, το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, επιστρέφει για 28η συνεχή χρονιά, με μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες παραγωγές της πρόσφατης κινηματογραφικής σοδειάς, αλλά και διαχρονικά αριστουργήματα της έβδομης Τέχνης. Από σήμερα 26 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου, στις αίθουσες «Ααβόρα» (Ιπποκράτους 180 ) και «Λαΐς»-Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48) οι λάτρεις του καλού σινεμά θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε περισσότερες από 50 ταινίες από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κινηματογραφία.

Τιμώμενα πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης είναι ο σπουδαίος Γάλλος σκηνοθέτης Μπερτράν Ταβερνιέ, για τον οποίο το Φεστιβάλ έχει ετοιμάσει ένα μικρό αφιέρωμα, και ο Διονύσης Σαββόπουλος, οι οποίοι θα παραλάβουν το Ειδικό Βραβείο του Φεστιβάλ για τη συνολική τους προσφορά, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης.

Το 28ο Πανόραμα θα ξεκίονησε τις προβολές του από χθες (25/11), στις 22:00, στον κινηματογράφο Άστυ, με την τελευταία δημιουργία του Ιταλού σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο, «Blood of my blood», που κέρδισε το βραβείο της FIPRESCI (της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου) στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας. Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στον κινηματογράφο «Odeon Όπερα 1», με την πρώτη προβολή του βρετανικού κοινωνικού δράματος «Brooklyn» του Τζον Κρόουλι, με τη Σέρσια Ρόναν στο ρόλο μιας Ιρλανδής μετανάστριας στη Νέα Υόρκη του 1950.

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, καταξιωμένοι αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι Ευρωπαίοι κινηματογραφιστές διεκδικούν ένα από τα βραβεία, με 11 νέες ταινίες οι οποίες δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα κινηματογραφική διανομή.

Το αναλυτικό και το ωρολόγιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς και πληροφορίες για την προπώληση εισιτηρίων, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.panoramafest.org

  • Από το newsroom του ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου