Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, κυριακάτικα...


Η κυρία Αμαλία Ζέπου, υπεύθυνη δικτύωσης με ομάδες πολιτών του Δήμου Αθηναίων, μας μίλησε για το εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο του συνΑθηνά.

Την Κυριακή 23/3/2014 ξεναγηθήκαμε σε επιλεγμένα μέρη της Αθήνας. Αρχικά η κυρία Αμαλία Ζέπου, υπεύθυνη δικτύωσης με ομάδες πολιτών του Δήμου Αθηναίων, μας μίλησε για το εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο του συνΑθηνά . Ο Δήμος στηρίζει τις ομάδες αυτές που δραστηριοποιούνται στην πόλη, κάτι πρωτόγνωρο για τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
Επισκεφθήκαμε την στέγη συνΑθηνά απέναντι από την δημοτική αγορά, όπου οι ομάδες μπορούν να συναντηθούν και να σχεδιάσουν τις δράσεις τους. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το πρόγραμμα Νύχτα-Μέρα, δηλαδή η επικόλληση φωτογραφιών σε ρολά καταστημάτων της δημοτικής αγοράς οι οποίες απεικονίζουν το ίδιο το κατάστημα σε μια τυπική μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και όταν τα καταστήματα δε λειτουργούν, η εικόνα της περιοχής είναι σαφώς πιο ζωντανή και χαρούμενη.
Έπειτα περπατήσαμε προς την «Τεχνόπολις» και συγκεκριμένα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, όπου η κύρια Δέσποινα Ανδριοπούλου, Μουσειολόγος-Μουσειοπαιδαγωγός, μας ξενάγησε στους χώρους του. Η πρώτη βόλτα στην Αθήνα ολοκληρώθηκε στο κτίριο που φιλοξενεί το InnovAthens, ο κόμβος καινοτομίας του Δήμου. Εκεί ο κύριος Κωστής Μπιτζάνης, διευθύνων σύμβουλος της «Τεχνόπολις» μας μίλησε για το σχέδιο, της ικανότητες και τους στόχους του κόμβου αυτού.
Ήταν για μας μια πολύ ευχάριστη μέρα στην πόλη που αγαπάμε, και μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα κάποια πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. Αυτό που μας εντυπωσίασε πιο πολύ είναι το γεγονός ότι παρόλο που οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι και οι πόροι ελάχιστοι, με δημιουργικότητα και θετική σκέψη πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου