Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Βυθιζόμενοι κάδοι σε κομβικά σημεία της πόλης

Στο πλαίσιο του "ΈΡΓΟ ΑΘΗΝΑ" συνεχίζεται η τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων σε κομβικά σημεία της πόλης, σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος φόρτος απορριμμάτων.
Ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος εγκαταστάθηκε πριν λίγες εβδομάδες στου Γουδή, περιοχή με μεγάλο όγκο σκουπιδιών λόγω των μεγάλων νοσοκομείων. Ακολουθούν εγκαταστάσεις στον Πύργο Αθηνών, στο Παγκράτι, στην Πλατεία Κουμουνδούρου, στο Κολωνάκι, στα τρία νεκροταφεία της πόλης και αλλού.
Κάθε κάδος αντικαθιστά περίπου 45 συμβατικούς, καθώς διαθέτει σύστημα συμπίεσης των απορριμμάτων και χωράει από 12 έως 20 κυβικά μέτρα. Με την εγκατάστασή τους θα βελτιωθεί η καθαριότητα στην πόλη, θα εκλείψει το φαινόμενο της διασποράς των κάδων σε διάφορα σημεία του δρόμου, αλλά και θα ελευθερωθούν αρκετές θέσεις στάθμευσης

Συνεχίζεται επίσης με εντατικούς ρυθμούς η τοποθέτηση των βυθιζόμενων κοντέινερ σε σημεία της πόλης που πλήττονται από συμφόρηση σκουπιδιών. Τα κοντέινερ βρίσκονται θαμμένα σε βάθος τριάμισι μέτρων κάτω από το πεζοδρόμιο, ενώ το μόνο που φαίνεται στην επιφάνεια είναι η είσοδος – χοάνη όπου οι πολίτες πετούν τα απορρίμματα. Χάρη στο σύστημα συμπίεσης που διαθέτουν, μπορούν να χωρέσουν το περιεχόμενο περίπου 45 συμβατικών κάδων, απαλλάσσοντας την Αθήνα από τις οσμές, τις σκισμένες σακούλες και τους κινδύνους που δημιουργούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου