Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Νέα δημοσκόπηση: Σταθερή πρωτιά στον άξιο δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη!


Από το σημερινό πρωτοσέλιδο του ΕΘΝΟΥΣ. Το γκάλοπ της εφημερίδας καταγράφει καθαρή πρωτιά του σημερινού δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη.

Αν και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν απλά τις τάσεις της κοινής γνώμης, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στη σημερινή δημοσκόπηση της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ στο κυριακάτικο φύλλο, που λόγω γιορτών αποκριάς και Καθαρής Δευτέρας όπως και όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες, κυκλοφόρησε από σήμερα, Σάββατο.
Δείχνουν μια τάση καταξίωσης ενός ανθρώπου που κάνει ουσιαστική δουλειά στην Αθήνα, τρία χρόνια τώρα, με χαμηλούς τόνους και χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Ιεραρχώντας τα προβλήματα και τις προτεραιότητες μαζί με τους άξιους συνεργάτες του έχει καταφέρει να επικεντρωθεί στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι στην καθημερινότητα τους και να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα, μακριά από τη στόφα των πολιτικών που ξέραμε.
Εμάς δεν μας ξαφνιάζουν τέτοιες πρωτιές. Τις περιμένουμε. Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στο αλάνθαστο λαϊκό κριτήριο. Και είμαστε βέβαιοι ότι όσο κοντοζυγώνουμε στις εκλογές του Μαΐου η απόσταση από τον δεύτερο θα αυξάνει όλο και περισσότερο.
Αυτό που ο καθένας αντιλαμβάνεται είναι ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε στην πρωτεύουσα, που πιεζόμαστε αφάνταστα από τα μνημόνια της κεντρική διοίκησης, αυτό που χρειαζόμαστε στο τιμόνι του Δήμου Αθηναίων είναι μια σοβαρή ηγεσία που είναι σε θέση να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Και ο Γιώργος Καμίνης έχει αποδείξει έμπρακτα ότι και θέλει και ξέρει και μπορεί!
Ας δούμε λίγο πως παρουσιάζει το θέμα της δημοσκόπησης το ΕΘΝΟΣ:
Ανοδική τάση καταγράφει ο Γιώργος Καμίνης στην κούρσα για τον δήμο της Αθήνας, όπως επίσης και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ στο χώρο της ΝΔ ο Άρης Σπηλωτόπουλος φαίνεται να παίρνει προβάδισμα έναντι του Νικήτα Κακλαμάνη.
– Ο νυν δήμαρχος αυξάνει τρεις μονάδες την επιρροή του (από 20 στο 23%), το τελευταίο δεκαπενθήμερο, όσες και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (από 10 στο 13%).
– Αντίθετα, ο Νικήτας Κακλαμάνης χάνει πέντε μονάδες και υποχωρεί από το 14 στο 9% -ο Άρης Σπηλιωτόπουλος κερδίζει μια μονάδα και ανεβαίνει στη δεύτερη θέση (14%), απέχοντας πάντως δέκα ποσοστιαίες μονάδες από τον σημερινό δήμαρχο.
Η Metron Analysis, που έκανε το γκάλοπ για το "Έθνος της Κυριακής", δείχνει ότι ο Καμίνης θα είναι πιθανότατα ο νικητής στον δεύτερο γύρο, όποιον αντίπαλο και αν έχει να αντιμετωπίσει.
– Ειδικότερα, αν έχει απέναντί του τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, στον δεύτερο γύρο, θα συγκέντρωνε 45% έναντι 29%.
– Αν είχε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο θα έπαιρνε 44% έναντι 30%.
– Αν είχε να αντιμετωπίσει τον Νικήτα Κακλαμάνη θσ συγκέντρωνε 44% έναντι 31%.

Και η ανθρώπινη ευαισθησία παρούσα...
Να, τέτοια πράγματα, σίγουρα δεν θα τα βρείτε αλλού.
Η οικονομική ενίσχυση που έλαβε πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων από τον ΕΟΧ περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 1,9 εκ. € για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Προβλέπει την ανακατασκευή του 2ου ορόφου του κτηρίου του Φρουραρχείου, στον 1ο όροφο του οποίου στεγάζεται ήδη ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, για τη φιλοξενία φορέων και για την παροχή σημαντικών υπηρεσιών σε όσους στερούνται πρόσβαση σε αυτές. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν δωρεάν νομικές υπηρεσίες, πρωτοβάθμιες υπηρεσίες Υγείας, υπηρεσίες εργασιακής ενδυνάμωσης και επανένταξη στην αγορά εργασίας, εμπλουτίζοντας το κοινωνικό μας έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου