Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας

Συνεχείς επιστημονικές ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν ότι η βιταμίνη D αποτελεί το απόλυτο θρεπτικό συστατικό της υγείας, συμβάλλοντας τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των περισσότερων χρόνιων εκφυλιστικών διαταραχών!

Η βιταμίνη D τα τελευταία χρόνια συζητιέται όλο και περισσότερο, σχετικά με το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει για την προστασία της υγείας. Στην Ελλάδα (όπως και στις περισσότερες Δυτικές χώρες) παρά την ηλιοφάνεια, παρατηρείται τεράστιο πρόβλημα έλλειψης και ανεπάρκειας βιταμίνης D τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Στο βιβλίο «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – χίλιες δράσεις υγείας!» ο αναγνώστης θα λάβει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για τη Βιταμίνη D. Πώς βοηθά στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου, των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων, της Οστεοπόρωσης, της Υπέρτασης, της Κατάθλιψης, της Παχυσαρκίας, αλλά και πώς θωρακίζει από τα αυτοάνοσα νοσήματα! Θα μπορεί να αναγνωρίσει τα σημάδια της έλλειψής της και θα μάθει τι πρέπει να κάνει για να την αναπληρώσει.

Ακόμα, θα ενημερωθεί για τις δέκα «αλήθειες» που πρέπει να γνωρίζει για τη βιταμίνη D, τη σημασία των μετρήσεων της Βιταμίνη D [25(ΟΗ)D] στη διατήρηση της υγείας, ποιες τιμές ορίζουν το πρόβλημα της έλλειψης και της ανεπάρκειάς της, ποια είναι η σωστή εξέταση που πρέπει να διενεργεί, ποιοι χρειάζονται περισσότερη, ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανεπάρκειάς της, αλλά και για τα δέκα "καμπανάκια" που επισημαίνουν έλλειψη βιταμίνης D. Με βοήθεια του βιβλίου ο αναγνώστης θα μπορέσει να προσδιορίσει το «D-Status» του, τις διατροφικές πηγές της και τέλος, θα βρει διαιτολόγια για επαρκή πρόσληψη Βιταμίνης D.

Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη γνώση θα συμβάλλει στο να περιοριστούν οι πολλαπλοί παθολογικοί κίνδυνοι που συνεπάγεται η απουσία της βιταμίνης D, με αποτέλεσμα την ουσιαστική επίτευξη καλύτερης υγείας. Το βιβλίο προλογίζει ο Αν. Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου κ. Νικόλαος Καλογερόπουλος.

Στο νέο βιβλίο «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας»

του Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη* σας αποκαλύπτεται το μυστικό που θα αλλάξει τη ζωή σας!

*O Δρ. Δημήτρης Γρηγορακης είναι πανελληνίως γνωστός Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος PhD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Είναι αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου, κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Αθλητική Διατροφή», έχει μετεκπαιδευθεί στην αντιμετώπιση Χρόνιων Νοσημάτων στο Boston Medical Center των ΗΠΑ και είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Διατελεί επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου, διδάσκοντας στους φοιτητές, αλλά και σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε ΤΕΛ και ΙΕΚ. Το συγγραφικό έργο του Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη περιλαμβάνει 24 επιστημονικά βιβλία και διαθέτει συγγραφική συμμετοχή σε 3 ακόμη.  Επιστημονικά άρθρα (papers) του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερα από 2.500 δημοσιευμένα κείμενα και συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί σε ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά.

Είναι εκδότης του περιοδικού Λόγω...διατροφής και επιστημονικός διευθυντής των portals: Logodiatrofis.gr, Activekids.gr και Care24.gr. Τέλος, είναι τ. Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Ατόμων με ΣΚΠ και Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου