Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

«Το ΕΒΕΑ αθέτησε υπόσχεση και άλλαξε κλειδαριές σε διατηρητέο»

Καταγγελίες από το δήμαρχο Αθηναίων


Τις κλειδαριές σε διατηρητέο κτίριο του ΕΒΕΑ (οδός Αμερικής 8) άλλαξε σήμερα Τρίτη πρωί 28 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του Εμπορικού - Βιοτεχνικού Εποιμελητήριου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) κ. Κώστας Μίχαλος, παραβιάζοντας προγραμματική συμφωνία του με το Δήμο της Αθήνας για την αποκατάσταση - ανάδειξή του, κατάγγειλε ο  δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης, καλώντας τον κ. Μίχαλο να τιμήσει την υπογραφή του.

Λεπτομερέστερα, μιλώντας στον "Αθήνα 9.84", ο κ. Καμίνης ανάμεσα στ΄άλλα είπε:

«Το κτίριο αυτό ήταν κλειστό για 15 χρόνια και συμφωνήθηκε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Είναι τώρα ένα κόσμημα, ενώ πριν ήταν με μουσαμάδες. Για την ανακαίνισή του ο δήμος δαπάνησε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από το ΕΣΠΑ. Ο κ. Μίχαλος ξέχασε ότι έχει βάλει την υπογραφή του σε έγγραφο που λέει ότι το κτίριο θα το χρησιμοποιεί ο Δήμος»

«Ο Δήμος έχει υποχρέωση απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο και απέναντι στην Ευρώπη την ευθύνη για τη λειτουργία του κτιρίου. Ο Δήμος πληρώνει και τα έξοδα λειτουργίας του κτιρίου. Θα εξαντλήσω κάθε δυνατό ένδικο μέσο για το θέμα»

Εύχομαι ο κ. Μίχαλος «να συνέλθει και να έρθει στο τραπέζι να συζητήσουμε το θέμα».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία Δήμου - ΕΒΕΑ τρία χρόνια πριν ήταν: το ΕΒΕΑ παραχωρεί το κτίριο δωρεάν για 12 χρόνια στο Δήμο, ενώ ο Δήμος το εντάσσει στα ΕΣΠΑ, το ανακαινίζει και το χρησιμοποιεί σαν Κέντρο  Ανάπτυξης -  «Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας».  Ο σχετικός προϋπολογισμός είναι  4.975.000 ευρώ .

  • Από το http://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου