Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ανησυχία στη ΝΔ για τα πακέτα - βόμβες

Καθόλου αστείο δε βρήκαν στη Νέα Δημοκρατία το γεγονός ότι μετά το εκρηκτικό πακέτο προς Σόιμπλε με υποτιθέμενο αποστολέα τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη, αποκαλύφθηκε χθες ότι η αντίστοιχης προέλευσης και κατασκευής βόμβα που εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέγραφε το όνομα του εκπροσώπου τύπου και πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια.

Πίσω από αυτή την ενέργεια, η οδός Πειραιώς είδε επιχείρηση στοχοποίησης της ΝΔ και των στελεχών της, τονίζοντας ότι “το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα.”

Ο ίδιος ο κ.Γεωργιάδης μιλώντας χθες στο δελτίο του Alpha είπε ευθέως ότι “Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς μας έχει στοχοποιήσει”και έθεσε το ερώτημα πως έφυγαν αυτά τα πακέτα από την Ελλάδα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η κυβέρνηση δε θα χάσει τον έλεγχο σε αυτό το κρίσιμο σημείο, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα.

Η ΝΔ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση με προσοχή, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει έμφαση στην πάταξη της τρομοκρατίας. Σήμερα στις οκτώ το πρωί ο κ.Κικίλιας θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα και στις οκτώ και μισή με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Εν τω μεταξύ ο κ.Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να απενεργοποιήσει τις... εσωκομματικές βόμβες. Έτσι χθες κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας αναφέρθηκε τρις στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και χρησιμοποίησε μία φράση του για να στείλει μήνυμα για το χειρισμό των εθνικών θεμάτων στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Μήνυμα στον απόηχο του τελευταίου δεκαήμερου, κατά το οποίο οι καραμανλικοί εξαπέλυσαν φαρμακερά βέλη κατά του υπουργού Άμυνας, που επιχειρεί να εμφανίζει εαυτόν ως “καραμανλικότερο του Καραμανλή”, αλλά και κατά όσων εντός της ΝΔ χρεώνουν στο καραμανλικό στρατόπεδο τις δηλώσεις που κάνει κάθε τόσο ο κ.Καμμένος. Αναφέρθηκε επίσης εμμέσως και στους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε συνομιλία με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι δηλώσεις του οποίου πως η καταψήφιση των μέτρων συνιστά “τσάμπα μαγκιά” είχαν προκαλέσει αναστάτωση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως για άλλη μία φορά ξεκαθάρισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ψηφίσει “ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα”, προκαλώντας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή να ψηφίσουν τα μέτρα μόνοι τους ή να πάνε σε εκλογές. Υπεραμύνθηκε επίσης της τακτικής του να ζητά επιμόνως εκλογές, διαφωνώντας με λογικές “ώριμου φρούτου” και με το σκεπτικό να εφαρμόσει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ τα δυσάρεστα. Πάντως εισηγήσεις για μία πιο δυναμική κίνηση όσον αφορά στην πίεση για εκλογές (είναι κοινό μυστικό ότι ορισμένα στελέχη εισηγούνται ακόμη και πρόταση μομφής), απεδείχθη ότι απερρίφθησαν.

Σημειωτέον δε πως, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, ουδείς βουλευτής διαφοροποιήθηκε ή άσκησε κριτική κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

  • Από το http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου