Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Στο φόντο σενάρια για πρόωρες εκλογές

Διαψεύδει η κυβέρνηση - Δεν θέλει εκλογές η ΝΔ


Φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές λίγους μήνες μετά την τελευταία προσφυγή στις κάλπες εν μέσω πίεσης της κυβέρνηση για το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και το αγροτικό, ενώ η κυβέρνηση, διά της εκπροσώπου της Όλγας Γεροβασίλη διαψεύδει τη σχετική φημολογία.

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για εκλογές. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν θα ήταν πρόβλημα για το ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν πρόβλημα για το λαό. Οι εκλογές θα τορπίλιζαν τη διαδικασία για τη σταθεροποίηση του οικονομικού κλίματος» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ωστόσο τα σενάρια ακούγονται όλο και περισσότερο τις τελευταίες μέρες, είτε με πρωτοσέλιδα, όπως οι εφημερίδες Ανεξαρτησία και Τα Νέα, είτε μέσω των συναντήσεων που έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά ορισμένες πληροφορίες η ιδέα προσφυγής σε πρόωρες κάλπες έχει πέσει στο τραπέζι σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τους Θεσμούς στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στο ίδιο κλίμα εντάσσεται και η προειδοποίηση του Αλέκου Φλαμπουράρη, να παραδώσει την έδρα του όποιος βουλευτής διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική και συγκεκριμένα νομοσχέδια.

Ταυτόχρονα τα τετ α τετ του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ έρχονται την ώρα που οι δανειστές έχουν βάλει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όλα τα καυτά θέματα.

Ο πρωθυπουργός υποδέχεται σήμερα στο Μαξίμου την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατόπιν αιτήματός της για το μεταναστευτικό, ενώ ο κ. Τσίπρας θα υποδεχτεί τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Το φλερτ του κ. Κουβέλη προς το Μαξίμου το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ολοένα και πιο έντονο.

Πάντως στη ΝΔ δεν βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στις κάλπες. Το κόμμα βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνταξης, ενώ χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη ότι: «Αν ο κ. Τσιπρας καταθέσει για 2η φορα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα είναι κάτι πρωτοφανές».

«Προσωπικά, θεωρώ καταστροφική αυτή την κυβέρνηση και την πολιτική της. Οτιδήποτε συνιστά αλλαγή της, για εμένα είναι θετικό. Από εκεί και πέρα, η χώρα δεν μπορεί να τρέχει συνέχεια σε εκλογές, αλλά δεν είμαστε και ένα κόμμα που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η επάνοδός μας στην κυβέρνηση», δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Κατά των εκλογών τάχθηκε και ο Νίκος Βρούτσης ο οποίος μιλώντας στον Real fm σημείωσε ότι αν κάνει εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, ότι θα τις χάσει, τότε σημαίνει, ότι θέλει να «δραπετεύσει» πολιτικά.

  • Από το http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου